PREMIERĂ NAŢIONALĂ Animalele Grădinii Zoologice din Oradea au fost scoase la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de animale domestice de la ZOO Oradea au fost vândute astăzi la licitaţie, deoarece grădina zoologică se află în şantier, până anul viitor. Proiectul de modernizare de la ZOO prevede şi scăderea numărului de animale domestice. Iepuri, porumbei, găini, raţe, asini, bivoli albi, cai, capre sau porci au fost scoşi la licitaţie, pentru a face loc unor leoparzi, pume, tigri, struţi sau crocodili. 

Atmosferă ca la marile case de licitaţii din Europa, vineri la ZOO Oradea, unde zeci de bihoreni s-au întrecut în oferte, pentru a se asigura că vor merge acasă cu un animal care până nu de mult timp era vedetă la ZOO. Peste 500 de animale domestice au fost scoase vineri la vânzare de către Administraţie Domeniului Public din Oradea, pentru a se elibera spaţiul, în vederea efectuării unor ample lucrări de modernizare şi extindere la Grădina Zoologică.

Vaca Jana, patru cai, câţiva ponei şi zeci de gâşte, raţe, porumbei, iepuri şi porci au părăsit ieri bătrâna Grădină Zoologică din Oradea, pentru a începe o nouă viaţă, în curţile unor bihoreni care au vrut să profite de „curăţenia" de la ZOO.  Vaca Jana, din rasa Pinzgau, a devenit în ultimii opt ani o vedetă a grădinii zoologice orădene, Daiana Ghender, fostul manager de la ZOO, susţinând că mii de elevi din judeţ au studiat pe ea anatomia bovinelor. De acum însă vaca Jana va trăi în localitatea Santău, înconjurată de alte animale domestice. Cel care a cumpărat-o este Tibor Rencsik, care  a licitat de la preţul de pornire de 2.424 de lei, ajungând să dea pe ea 3.300 de lei. „Este un preţ bun. Problema vacii este că nu a fost montată niciodată, iar eu o cumpăr pentru prăsilă", a spus Tibor Rencsik, care va pune la dispoziţia vacii Jana un teren de peste 17 hectare.

Primul ponei din sat

Unul dintre poneii de la ZOO, un mascul în vârstă de trei ani, va fi vedeta satului Bălaia. „Va fi primul ponei din sat", a spus Ioan Popa, un bihorean în vârstă de 46 de ani, care l-a cumpărat cu 750 de lei, pentru a-l creşte la ferma sa. Un alt ponei, roşu roib, a fost cumpărat cu 885 de lei, de către Claudiu Nemţuţ, care îi va amenaja un spaţiu special, în cadrul fermei pe care o are la Tileagd. La ponei, preţul de pornire a fost de 505 lei.

Bimbo-Szuhai Tibor, director tehnic la Administraţia Domeniului Public, de care aparţine ZOO Oradea, a spus că licitaţia de la Oradea este prima de acest fel din ţară. „Scoaterea animalelor la licitaţie este procedura legală, în asemenea cazuri, însă nu s-a mai aplicat până acum în grădinile zoologice din România", a spus Bimbo-Szuhai Tibor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite