Campania de reciclare a uleiurilor folosite în gospodării a fost un succes la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii au dat dovadă de responsabilitate faţă de mediu şi au ajutat la reciclarea uleiurilor uzate. La  colectarea de ulei uzat, care a avut loc vineri la Oradea, s-au strâns aproximativ 200 de litri de ulei folosit. Gestul orădenilor este deosebit de important pentru mediu, în contextul în care un litru de ulei deversat poluează un milion de litri de apă.

Majoritatea femeilor aruncă uleiul uzat în chiuvetă, fără să știe că un litru de ulei poluează un milion de litri de apă (cantitatea de apă necesară unei persoane timp de 14 ani), iar procedura de decontaminare este costisitoare.

Premieră

Colectarea de ulei uzat a fost organizată de către Societatea Carpatină Ardeleană 91 (SCA) şi a reprezentat o premieră pentru Oradea. Patru puncte de colectare au stat la dispoziţia gospodinelor, în parcările Lotus Center, Real 1 şi cea a Spitalului Municipal, respectiv pe Corso, lângă librăria Humanitas. Uleiul strâns va fi predat unei companii care îl va transforma în combustibil biodiesel. Următoarea colectare de ulei uzat ar putea avea loc în luna octombrie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite