PREMIERĂ O educatoare neglijentă din Bihor a fost condamnată la închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O educatoare din localitatea bihoreană Pocola, acuzată în 2009 că nu a supravegheat copiii din grupă, unul dintre aceştia înfigând un creion în ochiul altuia, a fost condamnată astăzi la cinci luni de închisoare cu suspendare. În plus, va avea de plătit despăgubiri de peste 60.000 de lei.

Potrivit Mediafax, judecătoria Beiuş s-a pronunţat astăzi, după trei săptămâni de amânări, în procesul deschis pe numele educatoarei grădiniţei din comuna Pocola, Claudia Avram, pentru neglijenţă în serviciu. Educatoarea este acuzată că, la data de 19 mai 2009, fiind în timpul serviciului, a plecat şi i-a lăsat pe copii în grija unor eleve de gimnaziu, timp în care unul din micuţi a înfipt un creion în ochiul altuia. În urma accidentului, băieţelul de cinci ani a suferit răni severe şi, pentru a-i fi salvată vederea, a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale şi unui transplant de cristalin, într-o clinică din Cluj.

Despăgubiri

Potrivit sentinţei Judecătoriei Beiuş emise astăzi, educatoarea a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu suspendare şi plata unor despăgubiri materiale de peste 4.300 lei şi 339 de euro, respectiv daune morale de 60.000 lei, în solidar cu Grădiniţa Pocola. Claudia Avram a fost condamnată să achite, în solidar cu Grădiniţa Pocola, şi cheltuielile de judecată, de peste 2.800 de  lei, respectiv cele judiciare, de 600 lei. Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare, prin recurs care se va judeca la Tribunalul Bihor.

Nu este suficient

Răzvan Doseanu, avocatul băiatului rănit, susţine că soluţia nu este justă, motiv pentru care va cere majorarea daunelor. „Apreciem că se impune majorarea daunelor, care sunt prea mici, raportat la suferinţele copilului", a declarat Răzvan Doseanu. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, educatoarea „a lăsat la îndemâna copiilor creioane ascuţite, periculoase, deşi avea ca sarcină de serviciu să asigure securitatea copiilor şi să verifice permanent spaţiul, prentru a preveni accidentele". Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, condamnarea educatoarei reprezintă o premieră în judeţ.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite