Oradea: PORTRET / VIDEO David Bryan şi-a descoperit vocaţia la Oradea (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: PORTRET / VIDEO David Bryan şi-a descoperit vocaţia la Oradea (GALERIE FOTO)
Oradea: PORTRET / VIDEO David Bryan şi-a descoperit vocaţia la Oradea (GALERIE FOTO)

Tânărul englez este în România de aproape trei ani şi spune că s-a îndrăgostit de ţara noastră şi că vrea să trăiască aici.

PROFIL
Născut. 11.dec. 1984, Anglia
Studii. Este în primul an la Şcoala Populară de Artă „Francisc Hubic” din Oradea
Familie. Necăsătorit


David a ajuns în Oradea absolut întâmplător şi de când a venit prima oară nu a mai vrut să plece. După un an de facultate a fost nevoit să renunţe la studii din cauză că nu avea bani.
A muncit într-o fabrică cinci ani ca şi sudor. Apoi  şi-a dat seama că nu asta vrea să facă, a strâns nişte bani şi a început să călătorească. Patru ani s-a plimbat dintr-o ţară în alta, de pe un continent pe altul. Apoi s-a întors în Anglia şi a început să-şi caute de lucru.
„Acolo, la agenţia forţelor de muncă vorbeam la telefon şi o doamnă mi-a spus că sunt nesimţit că vorbesc prea tare şi o altă doamnă a început să râdă de mine. Eu eram destul de nervos şi am întrebat-o ce i se pare aşa de amuzant. Şi dintr-o vorbă în alta mi-a spus că ea se ocupă cu un alt fel de angajări. Mi-a spus că este vorba de muncă de voluntariat  şi că voi face un curs de 12 săptămâni în Anglia şi apoi voi pleca în România. Am fost omul potrivit la locul potrivit”, povesteşte David.

Cântăreţ în Oradea
Odată ajuns în România, David a muncit trei săptămâni la reamenajarea  băilor unui orfelinat din Oradea. A stat trei săptămâni, timp în care a cunscut-o pe prietena lui. „I-am promis că mă întorc. Am ajuns în Anglia unde m-am înscris din nou la un program de voluntariat dar de data aceasta pentru un an. Reîntors aici am muncit la diferite grădiniţe speciale, cu copii cu dizabilităţi, iar cariera mea de cântăreţ a început tot cu o întâmplare. Am mers la Lotus la un concurs de karaoke unde am cântat. Acolo m-a auzit cineva cântând şi mi-a propus să cânt în Lotus în fiecare săptămână. Am acceptat şi între timp l-am cunoscut şi pe compozitorul Gabriel Băruţa, care mi-a propus să cânt în formaţia Hotel FM. Ne-am înscris la Cerbul de Aur, unde am ajuns până în semifinale. A fost un rezultat foarte bun pentru mine”, povesteşte David.
Mai târziu tânărul englez a optat pentru carieră solo şi a renunţat la formaţia Hotel FM. L-a întâlnit apoi pe Florian Chelu care i-a propus să cânte 10 sonete ale lui Shakespeare. „Florian a compus muzica, iar eu am pus versurile pe muzica lui. De la 10 sonete am ajuns să le facem pe toate cele 154, dintre acestea doar 50 sunt înregistrate, dar vrem să le înregistrăm şi pe celelalte. Nu pot spune că au priză la public, dar sperăm să avem succes cu ele în şcoli. Shakespeare este greu de învăţat, mi-e greu chiar şi mie să-l citesc şi sunt englez, aşadar cred că înregistrările vor fi de mare ajutor elevilor şi studenţilor români”, a spus David.
Între timp l-a cunoscut pe Florin Budeu de la Radio Transilvania, care este acum managerul lui. El l-a susţinut foarte mult şi a ajuns să aibă concerte în toată ţara, alături de Cristina Rus, Vama, Puia sau Impact.




Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de viitor ai?
Vreau să înregistrez un cântec nou, compus de Ovidiu Stănescu. Până acum am cântat doar coveruri, exceptând sonetele lui Shakespeare şi piesa pe care mi-au făcut-o cei de la Desperado.

Ce stil de muzică îţi place să cânţi?
Cânt orice atâta timp cât are priză la public. Am început cu muzică rock şi pop, dar acum cânt şi dance şi house.



Ce-i place
Lui David îi place foarte mult să călătorească, el spune că, deşi a vizitat mult, încă mai are multe de văzut. David iubeşte muzica, îi place enorm să cânte şi încearcă să facă sport ca să fie într-o formă cât mai bună.

Ce nu-i place
David spune că nu-i plac oamenii care nu sunt punctuali şi spune că nu-i place faptul că aici în România salariile sunt mici, iar preţurile la haine, mâncare şi de fapt la orice sunt foarte mari.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite