Oradea: PORTRET / Mircea Ţucudeanu, bodyguard de Oradea (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeanul este în domeniul pazei şi protecţiei de aproape 20 de ani. El a fost timp de nouă ani bodyguard în străinătate şi apoi în ţară.

PROFIL
Născut. 15 martie 1972, Oradea
Familie. Căsătorit, nu are copii
Studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport în Oradea



Totul a început de la vizionarea unui film despre bodyguarzi şi stilul lor de viaţă. Mircea spune că după ce a văzut filmul „Barul de la marginea drumului”, cu Patrick Swayze, a vrut să facă şi el acelaşi lucru, să fie bodyguard. „Am văzut filmul cu Patrick Swayze, mi-a plăcut foarte mult şi aşa am început să mă gândesc să fac şi eu acelaşi lucru, să fiu bodyguard”, povesteşte Mircea. Iar statura impozantă şi faptul ca este rugbist de performanţă l-au ajutat foarte mult în acest sens.
Timp de un an, Mircea a fost bodyguard în Germania, unde s-a confruntat cu tot felul de situaţii mai mult sau mai puţin serioase. „Am fost pus în situaţia de a scoate din club persoane înarmate. Nu a fost deloc uşor. Ca şi bodyguard nu aveam voie să-i agresăm, trebuia doar să-i scoatem afară din club”, spune Mircea.
După un an s-a întors acasă, în Oradea, unde a lucrat tot ca bodyguard la mai multe cluburi. El spune că nu e uşor să faci această meserie la noi, pentru că românii sunt mult mai arţăgoşi şi mai puşi pe scandaluri decât străinii.

Patron de firmă de protecţie şi pază
În 2000 Mircea şi-a înfiinţat propria firmă de protecţie şi pază. „În 2000 am vrut să fac şase firme de protecţie şi pază în Oradea. Am primit autorizaţie pentru una singură, deoarece erau  şi cadre de poliţie care avea firme cu acelaşi profil. Firma pe care o am de atunci are contract de protecţie şi pază cu aproximativ 350 de firme din Bihor. Pe lângă asta mai avem dispecerate în toate oraşele mari din judeţele din Vestul ţării”, spune Mircea.
Pentru că echipamentele, personalul şi dotările unei firme de pază contează foarte mult, el a investit aproximativ trei miliarde în tot ceea ce înseamnă dotări, maşini, dispecerate, arme, veste antiglonţ, staţii de comunicare, telefoane. Firma este dotată inclusiv cu ATV-uri  şi cu o maşină blindată, folosită pentru transportul de bani de la băncile cu care au contract.
Firma are şi oameni specilizaţi pentru a asigur paza şi protecţia diferitelor personalităţi care vin în Oradea. Cei care sunt angajaţi ca şi gărzi de corp au nevoie de pregătire specială în acest sens. „Eu îmi pregătesc oamenii care urmează să fie gărzi de corp. Trebuie să fie pregătiţi fizic dar şi să ştie cum să stea, ce să urmărească, să fie conştienţi că ei se pun în faţa celui pe care îl protejează şi deci în faţa unui eventual atac. Acei oameni îşi pun viaţa în pericol şi trebuie să fie pregătiţi să facă faţă oricărei situaţii”, a declarat Mircea.


Întrebări şi răspunsuri

A crescut numărul jafurilor sau tentativelor de jaf anul acesta?
Da, a crescut foarte mult. Anul trecut am avut în total 600 de intervenţii, iar anul acesta am avut deja 4.000. Este o creştere enormă.

Ce înseamnă să deţii o firmă cu acest profil, de protecţie şi pază?
O astfel de firmă implică foarte multe, de la echipamente la oamenii pe care îi angajez. Toţi au aviz psihologic şi sunt atestaţi pentru port armă. Majoritatea dintre ei sunt foşti angajaţi în poliţie sau armată. Noi vrem să oferim servicii de calitate, de aceea suntem dotaţi cu echipamente de ultimă generaţie.


Ce-i place
Lui Mircea îi place să joace rugby, el încă practică acest sport la nivel de performanţă şi se antrenează de două ori pe săptămână.

Ce nu-i place
Mircea recunoaşte că nu-i place să fie enervat, el spune că se enervează destul de greu.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite