Oradea: PORTRET / Tardi Otto face performanţă cu floreta şi spada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: PORTRET / Tardi Otto face performanţă cu floreta şi spada
Oradea: PORTRET / Tardi Otto face performanţă cu floreta şi spada

Tânărul face scrimă de 13 ani şi a câştigat competiţii importante în domeniu, care l-au propulsat printre cei mai buni sportivi.

PROFIL
Născut. Născut la 21 octombrie 1985 la Satu Mare.
Studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport „Vasile Goldiş”, Satu Mare.
Familie. Necăsătorit.



Otto a început scrima la 12 ani, la Satu Mare. „Am început să fac scrimă pentru că sora mea făcea şi m-am gândit să merg şi eu să văd cum e. Noi suntem patru fraţi, o fată şi trei băieţi, şi noi băieţii am început să facem scrimă deodată. Eu sunt singurul care a rămas”, povesteşte Otto.

Vicecampion naţional la scrimă
Otto este vicecampion naţional la spadă, ultimul titlu l-a obţinut aici la Oradea, la Superliga Naţională de Spadă. În ultimii ani Otto a reuşit să obţină aceeaşi performanţă la campionatele naţionale. Singurul pe care nu reuşeşte să-l învingă este chiar colegul lui de sală, Nyisztor Alexandru.
„Am reuşit să obţin locul al doilea la campionatele naţionale din ultimii ani. Nu reuşesc să-l înving pe Alexandru, dar asta mă face să mă perfecţionez şi mai mult şi mă ambiţionează”, povesteşte Otto. Pe lângă titlurile de vicecampion naţional, Otto a mai obţinut locul trei la Cupa Mondială de Spadă din Italia, locul patru la Campionatul Mondial de Spadă junior, a câştigat Balcaniada, atât cu echipa, cât şi individual.

Masterat în sport
După ce a terminat Facultatea de Educaţie fizică şi sport „Vasile Goldiş” din Satu Mare, Otto a venit în Oradea la masterat, tot la Educaţie fizică şi sport. De atunci reprezintă echipa din Oradea. Ca şi sportiv de performanţă, Otto are antrenamente în fiecare zi, iar înainte de concursuri are două antrenamente zilnic. 
După competiţii, scrimerii au de obicei o săptămână de pauză şi apoi intră din nou la pregătire intensivă. Otto, la fel ca şi colegii lui, este specializat pe spadă, el face parte din lotul naţional de spadă al României.
„Îmi place foarte mult ceea ce fac. Pentru mine colegii de sală sunt o a doua familie. Pe lângă asta avem avantajul de a vedea foarte multe locuri noi, atât în ţară, cât şi în străinătate. Este foarte frumos şi mă simt bine mai ales când obţin rezultate bune la concursuri”, povesteşte Otto.
După ce termină masteratul, Otto vrea să devină antrenor de scrimă sau profesor antrenor la una dintre şcolile din Oradea. „Mi-ar plăcea să fiu antrenor de scrimă, dar asta numai după ce termin masteratul”, spune Otto.


Întrebări şi răspunsuri
Până la câţi ani poţi face scrimă de performanţă?
Eu zic că până la 40 de ani o să pot face scrimă de performanţă, ceea ce sper. Am de gând să particip la competiţii cât mai mult, pentru încă mulţi ani.

Ce vrei să faci pe lângă scrimă?
Vreau să fiu antrenor de scrimă, fie la sală, fie la o şcoală. Ideea e să pot preda scrima pentru că este sportul meu de suflet.



Ce-i place
Lui Otto îi plac dulciurile, dar încearcă să nu facă exces. Îi plac enorm de mult câinii, el are un cocker spaniel negru pe care îl iubeşte la nebunie.

Ce nu-i place
Lui Otto nu-i plac oamenii încrezuţi, care vor să pară altcineva decât cine sunt. Nu-i place să piardă, dar asta îl ambiţionează şi îl ajută să se antreneze mai mult ca să fie mai bun.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite