PORTRET: Tânărul designer Carmen Silaghi reinventează moda pentru orădence

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În materie de fashion, tânărul designer și-ar dori ca orădencele să aibă curajul să folosească vestimentația care le poate scoate din anonimat.

Pentru Carmen Silaghi, moda este sinonim cu cuvântul prioritate. De profesie decorator interioare, tânăra a spune că nu și-ar putea imagina viața fără bun gust, fără o logică în felul de a se îmbrăca și de a experimenta tot ceea ce ține de îmbrăcăminte. „Sunt o idealistă și la fel ca și în alte domenii pe care le desfășor, și în modă îmi imaginez o lume în care femeile sunt la fel ca niște păpuși de colecție, îmbrăcate în așa fel încât să fie o plăcere să le privești, să simți acel fior pe care ți-l dă frumosul și încântarea aceea pe care o ai când privești ceva ieșit din comun, din rutina zilnică. Pentru mine femeia ar trebui să fie veșnic femeia fatală", spune Carmen. Tânăra spune că a avut mereu o atracție pentru lucrurile vechi, cu o oarecare istorie. Îi place să se plimbe prin piețele de vechituri, să admire lucrurile deosebite tocmai prin vârsta lor. A găsit în femeia și moda anilor 20 o sursă de inspirație și a decis să împărtășească pasiunea ei orădencelor. "Ideea inaugurării unui magazin cu piese vestimentare vintage am avut-o încă din copilărie, pe când o vedeam pe mama mereu aranjată și cu haine care mai de care mai colorate și mai ciudate. Mereu m-am imaginat într-un loc, un boutique gen budoir, unde pot să ajut femeile să se bucure de plăcerea de a se îmbrăca, de plăcerea de a arăta și a se simți frumoase și dorite", povestește tânăra care a deschis în urmă cu câțiva ani, un magazin cu piese vestimentare, în București.

Ceva unic, ceva deosebit, ceva colorat

 Carmen a repetat experiența la Oradea. "Magazinul vintage pe care l-am deschis împreună cu două prietene, Laura și Alina, sper să îmi astâmpere cumva setea asta de a căuta mereu haine, piese vestimentare care să îmi dea acel „quel que chausse", acel fior pe care îl simt când văd ceva frumos", spune tânăra. Carmen Silaghi le ajută pe orădence să își găsească și să își definească propriul stil vestimentar. Pasionată de modă, tânăra își consiliază mereu clientele. "Mi-a plăcut întotdeauna să dau sfaturi și să combin diferite ținute, să fac combinații ciudate, dacă pot să le spun așa, și am avut și norocul să am mereu lângă mine prietene care au știut ce înseamnă moda, ce înseamnă să fi bine îmbrăcată", ne-a spus Carmen. Orădeanca și-ar dori ca femeile să fie îndrăznețe și să introducă în ținutele lor culoarea. Ceva unic, ceva deosebit, ceva colorat, ceva cu un iz de vechi, dar reinventat oarecum pentru vremurile noastre la prețuri atractive, acesta este proiectul în care s-a implicat alături de prietenele ei pentru a ajuta orădencele să se redefinească.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite