Oradea: PORTRET / Igor Lungu joacă teatru pentru toţi copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: PORTRET / Igor Lungu joacă teatru pentru toţi copiii
Oradea: PORTRET / Igor Lungu joacă teatru pentru toţi copiii

Artistul este angajat al teatrului Arcadia din Oradea. El interpretează personaje din poveşti.

Profil:

Născut. 24 ianuarie 1977, Bălţi, Republica Moldova.
Studii. A terminat „Institutul de artă” din Chişinău.
Familie. Căsătorit, are un băiat de 14 ani.

Igor s-a născut în Republica Moldova şi de mic copil i-a plăcut actoria, aşadar s-a îndreptat spre această meserie. „Am terminat şcoala de actorie de la Chişinău. Am lucrat doi ani la Teatrul Naţional de acolo şi în paralel am avut diferite emisiuni de divertisment la televiziune, am fost redactor, prezentator, editor. Am venit la Oradea din curioazitate. Am auzit de un concurs care se dădea aici la Teatrul Naţional şi m-am gândit să vin să particip. Am rămas la teatru 3 ani”, povesteşte Igor.  

De la animator la actor

După ce perioada de la Teatrul Naţional s-a încheiat, Igor s-a îndreptat spre altceva, aşadar s-a angajat ca şi animator la unul dintre cele mai cunoscute restaurante din oraş. „Am fost animator la Scorilo, dar m-am plictisit destul de repede de ceea ce făceam acolo. Începeam să mă plafonez, aşa că m-am angajat la Arcadia, iar de cinci ani sunt tot aici. Îmi place ceea ce fac, dacă primeşti plăcere din ceea ce faci atunci e superb. Vin de multe ori la teatru încărcat cu diferite probleme cotidiene, apoi intru în cabină, mă machiez, mă îmbrac şi uit de toate, intru într-o altă lume, o lume în care nu mai sunt Igor ci Apolodor sau magician sau orice alt personaj din poveşti. Mă simt bine şi împlinit când îi văd pe copii că intră în poveste cu noi şi trăiesc fiecare aventură a personajelor”, spune Igor.

În spatele fiecărui spectacol este multă muncă, actorii repetă ore întregi pentru ca micuţii lor spectatori să vadă un spectacol reuşit. „Nu avem un program fix, înainte de fiecare spectacol ne pregătim cam o lună şi jumătate, apoi facem acel spectacol de zece ori într-o lună sau de o sută de ori, în funcţie de cât este de cerut şi cât succes are la public”, povesteşte Igor. Echipa de la teatrul Arcadia face spectacole şi în judeţ.
Animator la petreceri
Pe lângă teatru, Igor este şi animator la petreceri pentru copii. „Îmi place să lucrez cu copiii, îmi place să-i văd râzând, să-i văd că se simt bine. La petreceri mă joc cu ei, interpretez diferite roluri, facem tot felul de jocuri.  Cel mai mult îmi place când mă recunosc copiii şi le spun părinţilor: uite-l pe Apolodor, şi părinţii nu ştiu despre ce este vorba, este secretul nostru”, povesteşte Igor.

Igor a interpretat foarte multe roluri în cei cinci ani de carieră, l-a interpretat pe Apolodor, a interpretat rolul de magician, de şarpe, de căţel, de zmeu, iar acum vrea să pună în scenă spectacolul „Aventurile lui Buratino”, care, spune el, este un fel de „Pinochio”.

Întrebări şi răspunsuri

Ce rol ţi-a plăcut cel mai mult?

Cel mai mult mi-a plăcut Apolodor, pentru că mă regăsesc în el. Îi place să călătorească, îi e dor de casă, unde se şi întoarce până la urmă. La fel sunt şi eu, vreau să călătoresc cât mai mult.

Ce altceva ai vrea să faci pe lângă actorie?
Aş vrea să călătoresc foarte mult, să fac cunoştinţă cu alte teatre din alte ţări, să văd cum se joacă un spectacol la Budapesta sau la Moscova, de exemplu. Mi-am propus să călătoresc mult şi asta o să fac.

Ce-i place

Lui Igor îi plac călătoriile, dar şi maşinile vechi. El spune că ar fi în stare să stea ore în şir la fier vechi să caute tot felul de piese vechi pentru maşini.

Ce nu-i place

Igor are un Fiat de 22 de ani şi nu-i place când maşina lui preferată îl lasă pe drumuri. Mersul la mecanic şi căutatul de piese pentru maşină nu-i place deloc.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite