Oradea: PORTRET / Larisa Florian a fost campioană naţională la judo de la 12 ani (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra practică judoul de performanţă de la nouă ani şi a avut rezultate notabile încă de la vârsta de 12 ani.

Profil

Născută. 8 august 1995, Oradea.
Studii. Elevă la Liceul cu Program Sportiv din Oradea.
Pasiuni. Sportul.

Larisa a început să practice judo pentru că voia să vadă cum e. A mers la primul ei antrenament când avea doar nouă ani şi i-a plăcut atât de mult că nu a mai vrut să renunţe la acest sport.
„Aveam nouă ani când a venit antrenorul meu la noi la şcoală şi ne-a întrebat dacă vrem să vedem ce înseamnă judoul. Eu făceam atletism de trei săptămâni, dar am mers şi la judo să văd cum e. Mi-a plăcut foarte mult şi am rămas”, povesteşte sportiva.

Chiar dacă nu sunt multe fete care preferă un sport de luptă, Larisa spune că judoul i se potriveşte mai bine decât orice alt sport. „Întotdeauna am fost mai băieţoasă, mi-a plăcut judoul de la primul antrenament şi nu vreau să mă las”, spune ea.
Este şi de înţeles pentru că a început să aibă rezultate notabile încă de la primele competiţii. Sportiva a participat la primul ei concurs după un an de practică. Atunci a pierdut în al doilea meci. „N-am fost supărată că am pierdut, ştiam că nu aveam suficientă experienţă şi că trebuie să muncesc mai mult pentru a avea rezultate”, povesteşte judoka.

Are 54 de medalii

După încă un an de practică Larisa a reuşit să obţină locul I la Campionatul Naţional de Judo pe echipe şi individual, la categoria de vârstă 13 ani. Cu toate că ea avea doar 12 ani, a reuşit să urce pe podium, pe prima treaptă. A urmat apoi Campionatul Naţional de Judo la categoria de vârstă 15 ani, unde sportiva  a obţinut locul trei. În 2007, la Campionatul Naţional pe echipe, la categoria de vârstă 15 ani, Larisa a obţinut locul întâi. Apoi în 2008 la aceeaşi competiţie, dar de această dată individual, ea a reuşit un binemeritat loc întâi. Pe lângă rezultatele de la competiţiile naţionale, Larisa a obţinut medalii de argint, aur şi bronz la competiţii internaţionale cu toate că ea are acum doar 14 ani. La concursul World Cup, categoria 15 ani, a luat locul întâi, în 2008, iar în 2009 la Campionatul Balcani, categoria de vârstă 17 ani, a urcat tot pe prima treaptă a podiumului.

„Anul acesta m-am calificat la Mica Olimpiadă, competiţie internaţională pentru categoria de vârstă 17 ani, dar nu am putut să merg pentru că sunt prea tânără”, spune Larisa. Sportiva are deja un palmares foarte bogat. Ea a obţinut nu mai puţin de 54 de medalii, dintre care 43 de aur, opt de argint şi trei de bronz. Larisa spune că vrea să obţină rezultate foarte bune în continuare şi munceşte foarte mult pentru asta. Ea are antrenament de două ore în fiecare zi, iar în perioada competiţională face două antrenamente pe zi.

Intrebări şi răspunsuri

Ce vrei să faci mai încolo, unde vrei să mergi la facultate?
Vreau să fac Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi să fiu ori antrenor de judo, ori profesoară de sport.

Ai avut accidentări grave până acum la antrenamente?
Da, mi-am rupt degetul mic de la mână, dar asta nu mă împiedică să merg mai departe. Cu siguranţă voi mai fi accidentată, dar asta este, trebuie să-mi asum nişte riscuri.

Ce-i place

Larisei îi place să călătorească, să viziteze locuri noi. Ea spune că în timpul liber îi place să se plimbe şi să asculte muzică.

Ce nu-i place

Larisa spune că nu-i place să piardă, nu numai în competiţii, ci în general în tot ceea ce face.

Mulaj
Tehnicile judo îi vin ca o mănuşă Larisei, o fire mai băieţoasă

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite