Oradea: PORTRET / Cristian Drimba face bijuterii din cristale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: PORTRET / Cristian Drimba face bijuterii din cristale
Oradea: PORTRET / Cristian Drimba face bijuterii din cristale

Orădeanul a început o afacere unică în România, de la o vizită în Austria, unde a luat contact pentru prima dată cu tatuajele.

PROFIL
Născut. Oradea,  7 mai 1969.
Studii. Căsătorit, are două fiice.
Familie. Facultatea de Mecanică Fină din Oradea.

Cristian a văzut pentru prima oară acest gen de tatuaje în 2001. Atunci s-a născut ideea unei colaborări cu Swarovski şi în România, aşadar în 2002 a înfiiţat firma Carla Brillanti, cu bijuterii create exclusiv cu cristale Swarovski. „Totul a început în 2001, când am fost într-o vizită în Austria, cu soţia. Acolo am văzut un showroom cu tatuaje făcute din cristale şi aplicate pe piele şi atunci ne-am gândit să aducem aceste produse şi în România”, spune Cristian Drimba.

Atelier de bijuterii
De la tatuaje din cristale a fost doar un pas până la ideea de a produce efectiv bijuterii elegante cu aceleaşi cristale Swarovski. „După acest prim contact cu lumea cristalelor ne-am gândit că ar avea succes producerea de bijuterii de fantezie elegante cu cristale Swarovski, fiind bine cunoscut faptul că în România se importă în general lucruri mai ieftine din China şi care ţin de un trend de moment, dar care nu ţin de design şi calitate ci mai degrabă de preţul mic. Noi oferim întreaga gamă de produse de la coliere, brăţări şi cercei până la broşe, inele şi accesorii de păr, dar şi pentru bărbaţi butoni cu cristale Swarovski”, spune Cristian.
Produsele sunt create şi executate la atelierul din Oradea al firmei, iar Drimba Enikö, soţia şi partenera de afaceri a lui Cristian, are un rol foarte important în crearea modelelor, ea fiind designer de profesie. De partea tehnică răspunde Cristian, el fiind inginer. „La început aveam un singur angajat care era şi patron, şi manager, şi muncitor şi tot ce vreţi – cazul tipic pentru firmele mici care pornesc de jos. Acum avem şase angajaţi şi diverşi colaboratori temporari. Eu şi soţia mea îi îndrumăm în tot ceea ce fac”, spune Cristian.

Femeile, principala nişă de piaţă
Principalii cumpărători de astfel de bijuterii sunt femeile, fie ele viitoare mirese sau femei de afaceri; barbaţii apelează mai puţin la astfel de accesorii. „La acest moment, românii sunt din ce în ce mai receptivi la ceea ce oferim noi, pe de o parte datorită faptului că a crescut nivelul de trai şi, implicit, nivelul de informare în domeniul modei, acest lucru având ca efect o creştere a  pretenţiilor doamnelor în ceea ce priveşte aspectul lor în societate. Pe de altă parte, s-au diversificat şi înmulţit evenimentele la care o femeie are ocazia să-şi etaleze o rochie de seară şi, odată cu ea, accesoriile”, povesteşte Cristian.


Întrebări şi răspunsuri

Aveţi deschise magazine proprii pentru desfacere?
Nu avem încă deschise magazine proprii. În schimb, desfacerea produselor o realizăm prin intermediul saloanelor de mirese şi a diverselor saloane de modă în oraşele importante din ţară. În prezent, avem peste 40 de parteneri în toată ţara.

Cum este concurenţa pe piaţa pe care vă desfăşuraţi activitatea?
La început nu exista concurenţă explicit, pentru că am căutat să producem exact ceea ce nu se găsea pe piaţă. La acestă oră există mai multe firme pe piaţă, inclusiv cei mai buni, şi anume Swarovski, care au intrat pe piaţa noastră şi tocmai acest lucru ne ajută si ne provoacă tot timpul la dezvoltare, la diversificare şi creaţie.

Ce-i place
Lui Cristian îi place viaţa şi tot ceea ce implică ea. Îi place să mănânce, se declară un mare gurmand şi îi place vinul. De asemenea, îi plac românii pentru că sunt receptivi la tot ceea ce înseamnă nou, atât în domeniul modei, cât şi în altele. Asta, spune el, îl ajută să-şi dezvolte afacerea.

Ce nu-i place
Lui Cristian nu-i plac oamenii ignoranţi şi nesimţiţi. Preferă oamenii care vor să facă ceva în viaţă, nu-i plac comoditatea şi pasivitatea. Cristian respectă şi apreciază oamenii care au pretenţii de la ei înşişi şi sunt conştienţi că pot să facă orice dacă îşi propun acest lucru.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite