Oradea: PORTRET / Carmen Coste stie reţeta siluetei perfecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeanca a intrat în afaceri conştientă că femeile sunt nemulţumite de corpul lor şi că vor să fie mai frumoase. Le propune să slăbească cu ajutorul vacuumului.

Profil

Născută. 19 septembrie 1971, Oradea
Studii. Liceul Teoretic Aurel lazăr, Oradea
Profesie. Mic întreprinzător
Familie. Necăsătorită

Prima ei iubire a fost presa. A lucrat la un cotidian local ca tehnoredactor timp de cinci ani. „Mi-a plăcut domeniul, dar când s-a închis ziarul, nu am vrut să continui tot în presă”, explică ea. S-a orientat spre munca de secretariat, funcţie pe care a ocupat-o la mai multe firme.

Prima sa afacere cu frumuseţe a fost un salon de bronzat deschis într-un centru comercial. „Ideea mi-a venit pentru că şi eu mergeam la solar. Voiam să le ofer clientelor mai mult şi constant”, povesteşte Carmen.
Anul trecut a închis salonul, din cauza chiriei pe spaţiu care a crescut foarte mult. „Am vândut aparatele la preţuri bune, înainte de a începe criza”, povesteşte ea.

Colaborează pe termen lung cu clientele

Anul acesta Carmen a deschis un Spa. „Prietenii mei spun că sunt nebună pentru că am deschis în perioada asta. Dar eu sunt optimistă”, afirmă ea cu convingere. Cu experianţa salonului, ştie deja câteva dintre ingredientele necesare afacerilor cu frumuseţe. E important locul. „Multe cliente nu vor să se ştie că vin la centre de slăbit sau de întreţinere, de aceea salonul trebuie să fie într-un loc accesibil şi totuşi discret”, mai spune Carmen Coste.
Foarte importantă este colaborarea cu clientelele pe parcursul curei de întreţinere sau a tratamentului. „Aparatul cu vacuum le ajută să slăbească şi să scape de celulită prin spargerea nodulilor celulitici şi desprinderea stratului adipos de pe piele şi musculatură. Dar nu face el singur totul”, precizează întreprinzătoarea.

Cum să slăbeştu eficient

Clientele care vor să scape de multe kilograme trebuie să bea 2-2,5 litri de apă, iar cu două ore înainte de tratament să nu mânânce mâncăruri greu digerabile. Dacă au posibilitatea, este bine să facă mişcare. „Clientele scapă de celulită printr-o metodă non-invazivă, non-chirurgicală. Este un avantaj extraordinar”, spune Carmen Coste.
Carmen precizează că nu toată lumea care are probleme cu greutatea poate apela la vacuum. „Mi-ar plăcea să fie un aparat pentru toată paleta de cliente, dar nu e aşa. Sunt câteva contraindicaţii, în special pentru femeile gravide, cele care suferă de epilepsie, boli cardiace, fragilitate capilară şi alte câteva categorii”, explică ea.

Clientele ei sunt de toate vârstele şi categoriile. „Am cliente manechine, care ştiu că sunt frumoase, dar vor să se întreţină, pentru că natura are nevoie de ajutor”, spune orădeanca. Are şi cliente pensionare, cochete, care vor să arate bine. „Clientele pensionare mi-au spus că profită acum de lucruri la care nu aveau acces în tinereţe”, spune ea.

Intrebări şi răspunsuri

De ce aţi deschis Spa-ul pe timp de criză?
Femeile sunt nemulţumite şi pe timp de criză. Ele vor să fie frumoase sau şi mai frumoase. Am făcut şi eu tratament cu vacuum înainte de a porni afacerea.

E scump un asemenea tratament?
Aparatul vacuum este ultima tendinţă în curele de slăbire şi combatere a celulitei. Am intrat pe piaţă cu preţuri bune.

Colaborează clientele cu dumneavoastră?
Cele care vor cu adevărat să slăbească urmează indicaţiile pe care li le ofer.

Ce-i place

„Îmi place să călătoresc şi am avut ocazia să merg în câteva locuri extraordinare”, spune Carmen. Îi place să facă sport şi merge periodic la sală. Când are posibilitatea, face scufundări. Preferă bucătăria chinezească. Adoră piscile şi chiar are una de 16 ani. Nu se satură de citit.

Ce nu-i place

„Nu-mi place politica. E prea multă minciună în politică”, spune Carmen Coste. O irită oamenii care nu se ţin de cuvânt şi cei care întârzie. „Nu-mi plac frigul şi iarna”, mai spune ea. O enervează dezordinea şi mizeria. Nu-i place să-şi facă poze, cu excepţia concediilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite