Oradea: PORTRET / Radu Popa este preşedintele asociaţiei AIESEC (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: PORTRET / Radu Popa este preşedintele  asociaţiei AIESEC (GALERIE FOTO)
Oradea: PORTRET / Radu Popa este preşedintele asociaţiei AIESEC (GALERIE FOTO)

Tânărul conduce filiala din Oradea. În mandatul său a dublat numărul membrilor, dar şi al studenţilor care au făcut practică plătită în străinătate.

PROFIL
Născut: 15 septembrie 1987, Beiuş
Studii: Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea din Oradea
Familie: Necăsătorit


De jumătate de an, Radu Popa este preşedintele asociaţiei studenţeşti AIESEC Oradea, cea care iniţial însemna Asociaţia Internaţională a Studenţilor la Ştiinţe Economice, dar care, pe parcurs, şi-a deschis porţile către tineri de la mai multe specializări.
În prezent, în conducerea AIESEC Oradea se regăsesc mai mulţi studenţi la calculatoare. „Am devenit membru al AIESEC Oradea în 2006”, spune Radu Popa. Acesta povesteşte că, la momentul în care a ajuns student, nu-l interesa prea mult ceea ce se întâmpla în jurul său. „Am primit un formular de înscriere. Mă plictiseam la un curs, aşa că l-am completat şi l-am depus fără planuri mari”, îşi aminteşte preşedintele de astăzi al AIESEC Oradea.
„După două săptămâni am înţeles ce perspective mi se deschideau”, recunoaşte ambiţiosul tânăr. Prima conferinţă de a cărei organizare s-a ocupat a fost ediţia numărul unu a „World Citizenship”. „Alături de doi colegi am lucrat pentru a aduce la Oradea tineri din străinătate, care să-i ajute pe elevii de clasa a unsprezecea să se hotărască asupra carierei de urmat”, explică Radu. Au urmat multe alte conferinţe naţionale şi internaţionale, pe care le-a organizat în colaborare cu alţi tineri cu vise mari.
Cel mai mândru este de întâlnirea organizată în 2007, la Leşu. „Am făcut multe greşeli atunci, dar am învăţat foarte mult din ele. De aceea sunt mândru de conferinţa respectivă”, spune Radu. Cea mai importantă lecţie învăţată a fost aceea a muncii în echipă. „Am aflat atunci că, pentru a lucra, oamenii au nevoie de o motivaţie. Am înţeles care este diferenţa între a impinge de la spate pe cineva sau a-l trage după tine”, exemplifică Radu. 
În ultimii trei ani a urcat în ierarhia AIESEC Oradea. Înainte de a fi preşedintele asociaţiei orădene, a fost vicepreşedinte pe comunicare, timp de un an.

A dublat numărul studenţilor „călători”
Este mulţumit de rezultatele AIESEC Oradea, din timpul mandatului său. „Numărul de studenţi aduşi sau trimişi în străinătate reprezintă un indicator de performaţă”, spune Radu.
În 2008, de programul Exchange au beneficiat opt studenţi, iar în 2009, numărul lor a ajuns la 16. „Dublarea cifrei este rezultatul muncii unei echipe foarte bune”, spune preşedintele AIESEC Oradea. Înainte de începerea campaniei de recrutare de noi membri, desfăşurată în primele săptămâni ale lui octombrie, AIESEC Oradea avea 30 de membri activi. Acum numărul acestora a ajuns la 61.


Întrebări şi răspunsuri
Unde te vezi în zece ani?
Îmi doresc să fiu capabil să-mi deschid o companie în domeniu IT.

În ce ţară ai vrea să faci un stagiu de practică plătită, prin programul Exchange?
Nu contează ţara, cât firma pentru care aş lucra. Ideea este să cresc profesional. Mi-aş dori să ajung la Google sau Microsoft.

Cum te-ai descrie?
Sunt o persoană mai greu de citit. Sunt responsabil şi îmi place să depun efort dacă văd asta şi la cei din jur. Cred că e mai bine ca o sută de persoane să facă un pas, decât o singură persoană o sută de paşi.



Ce-i place
„Mă bucur când văd oameni care fac ceva pentru ei, care nu aşteaptă să le pice totul în braţe”, spune Radu Popa.

Ce nu-i place
Oamenii plafonaţi, care stau deoparte şi critică. Radu mai spune că nu-i place tendinţa noastră, a românilor, de a ne plânge de milă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite