Fără bani, locuind într-o casă ridicată de voluntari, a ajuns campion mondial la karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teofil Herghelegiu are o cameră plină cu medalii şi diplome
Teofil Herghelegiu are o cameră plină cu medalii şi diplome

Un copil de doar 13 ani din Beiuş, băiatul primei familii care a beneficiat de o locuinţă Habitat în România, a câştigat titlul de campion mondial la Asihara Karate, la concursul derulat între 12 şi 13 noiembrie, la Bucureşti. Performanţa este cu atât mai de apreciat, cu cât provine dintr-o familie mai mult decât modestă.

Teofil Herghelegiu, sau Teo cum îi spun prietenii, este „copilul de aur" al Habitat pentru Umanitate Beiuş. „Să nu credeţi că e un manelist sau că acesta e numele său de scenă. Nu, el este campionul mondial la Asihara Karate, titlu obţinut în urma concursului derulat între 12 şi 13 noiembrie 2011 la Bucureşti", a spus Emil Popa, manager comunicare la Habitat pentru Umanitate Beiuş. La competiţie au participat peste 300 de sportivi din întreaga lume, iar concursul a fost pentru prima dată organizat în România, datorită rezultatelor bune pe care sportivii români le-au avut în ultimii ani. Un aport însemnat l-a avut şi Teo, care practică acest sport încă dinainte de a merge la şcoală, de la vârsta de 6 ani. Atunci, după doar jumătate de an de antrenament a obţinut prima lui medalie de aur. A fost doar începutul unei întregi serii de trofee obţinute care-i umplu pereţii casei şi care au culminat în acest an cu obţinerea titlului mondial.

 Speranţe mari

 „Chiar dacă sunt obişnuit cu astfel de concursuri, n-a fost deloc uşor. Ştiam de campionat de anul trecut şi atunci mi-am propus să obţin un trofeu, dar nu mă gândeam că voi obţine chiar titlul mondial. Acum sunt foarte bucuros şi am mari speranţe de viitor în acest sport" le-a mărturisit Teo colegilor şi profesorilor care l-au aplaudat în picioare, atunci când a revenit la şcoală. Pentru a obţine această performanţă a avut nevoie de foarte multă pregătire şi ambiţie. Cu luni bune înainte de campionat s-a antrenat intensiv, iar cu puţin timp înainte de competiţie a participat cu lotul naţional la un stagiu de pregătire de o săptămână timp în care a făcut zilnic câte două antrenamente de câte două ore fiecare.

Provine dintr-o familie modestă, căreia i s-a oferit o şansă

Teo este băiatul primei familii care a beneficiat de o locuinţă Habitat în România şi avea abia două luni când părinţii l-au adus, într-un coş, în casa la care au muncit timp de doi ani alături de vecini şi de voluntari. Familia Herghelegiu locuise până să beneficieze de o casă Habitat în chirie, având la dispoziţie o cameră mică şi friguroasă dintr-o casă veche în Beiuş. Însă ei au crezut că-şi pot schimba destinul, dacă vor avea propria locuinţă.

Citeşte mai multe despre tânărul campion, mâine în „Adevărul“

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite