Oradea: Un bihorean l-a votat pe Bulă pentru PE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii alegători au scris injurii pe buletinele de vot, în timp ce alții au inventat candidați.

4.161 de voturi (2,48%) din voturile bihorenilor sunt nule. Cele mai multe voturi nule au provenit de la o secţie de votare din Săcuieni, unde ponderea alegătorilor romi este mare. „La o secţie de votare din Săcuieni au fost 56 de voturi nule. Colegii din BEJ care au participat şi la alte scrutinuri spun că acolo sunt de fiecare dată multe voturi nule”, spune Cristian Monenci, vicepreşedintele BEJ.
Voturile nule au conţinut multe dedicaţii. „Acestea au vizat aproape tot spectrul politic. Nu vă pot cita din ele. Sunt urâte”, spune Monenci,. Cel mai inventiv alegător l-a votat pe Bulă. „A fost un vot nul cu un chenar în care scria Bulă şi pe care a aplicat ştampila votat”, mai spune Cristian Monenci.

Maghiarii, în top

UDMR a strâns cele mai multe voturi de la alegătorii bihoreni: 27,53% din cele 167.372 de voturi valabil exprimate. Pe locul doi în preferinţele bihorenilor se află PD-L care a obţinut 23,66%, urmat de PNL cu 18,65%, PSD+PC 18,07%, PRM 7,38%. Elena Băsescu a obţinut 2,42% din voturile bihorenilor. 21.663 dintre alegătorii prezenţi la urne au votat pe listele suplimentare, inclusiv în urna mobilă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite