Mai mulţi tineri din PDL Bihor au aprins torţe în faţa sediului: "E flacăra democraţiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a aprins la Cluj-Napoca o flacără a democraţiei
Traian Băsescu a aprins la Cluj-Napoca o flacără a democraţiei

Mai mulţi membri ai Organizaţiei de Tineret a PDL Bihor care s-au adunat, duminică seară, la sediul partidului, alături de lideri ai filialei, au aprins, după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, torţe despre care au spus că sunt "flacăra democraţiei".

Aproximativ 30 de membri ai PDL Bihor - lideri ai filialei şi membri ai organizaţiei de tineret - s-au strâns, duminică seară, la sediul din Parcul Traian din Oradea, pentru a urmări la televizor publicarea rezultatelor exit-poll-urilor.

După ce au ascultat discursul lui Traian Băsescu, tinerii au ieşit din sediu şi au luat mai multe torţe pe care le-au agitat, timp de câteva minute, în faţa sediului din Parcul Traian.

"Este flacăra democraţiei", a explicat Dorin Corcheş, preşedintele demisionar al PDL Oradea, completat de liderul interimar Manuel Seleş: "A fost un gest simbolic".
Ulterior, ei au aşezat torţele în curtea sediului, spunând că "păstrează flacăra vie".

Întrebat de ce nu au venit alegătorii din Bihor la vot, preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, a spus că "bihorenii au dat dovadă de maturitate".

"Au înţeles că, în aceste momente delicate, o nouă criză politică prin alegeri prezidenţiale în următoarele 90 de zile nu ar fi fost benefică. De asemenea, locuitorii de etnie maghiară au înţeles că nu este un meci al lor şi s-au ţinut deoparte de secţiile de vot şi, până la urmă, cred că raţiunea a învins în această seară. Nu avem nevoie de evenimente politice în următoarele luni, până la alegerile parlamentare", a declarat Avrigeanu.

El a spus că speră într-o "coabitare între preşedinte şi premier", apreciind că rezultatul a fost "o lecţie" pentru ambele părţi şi că "ar fi catastrofal pentru România şi pentru situaţia economică din România" ca cele două părţi să nu ajungă la un numitor comun.

"Astăzi (duminică - n.r.) nu cred că a învins nimeni. Până la urmă preşedintele are un număr foarte mare de voturi împotrivă, referendumul nu e validat, cred că astăzi câştigător ar trebui să fie poporul român", a spus liderul PDL Bihor.

Prezenţa la referendum la ora 23.00, la închiderea urnelor, era la nivel naţional de 45,92%, conform anunţului făcut de către preşedintele Biroului Electoral Central, Gabriela Bogasiu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite