Ovidiu Lazăr, finalistul de la Mamaia, spune că este rezultatul talentului și al muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul a câștigat Trofeul la Mamaia Copiilor iar palmaresul său promite mult. Din premiul primit la Mamaia și-a cumpărat mobilă de 3.000 de lei.  

Profil:

Născut: 3 ianuarie 1994, Șimleul Silvaniei

Studii: clasa a VIII-a, Liceul Greco-Catolic din Oradea

Palmares: Trofeul Mamaia Copiilor, Trofeul Delfinul de Aur, Trofeul Prichindelul (Nurnberg)

Familie: are un frate, mai mic

La cincisprezece ani, Ovidiu Lazăr se simte cel mai bine pe scenă iar muzica este pentru el un mod de viață. Totul se învârte în jurul ei. Avea opt ani când s-a înscris în grupul Vivere, după ce familia lui s-a mutat din Șimleul Silvaniei la Oradea, în ideea că aici va avea mai multe oportunități. De atunci a participat la peste douăzeci de festivaluri, impresionând de fiecare dată auditoriul și specialiștii, indiferent că a evoulat la concursuri naționale sau internaționale. Cel mai recent trofeu obținut este cel de la concursul Global Education Festival - secțiunea muzică, desfășurat între 18 și 22 martie 2009, la San Remo.

Consecvență

Ovidiu a participat cinci ani consecutiv la Mamaia Copiilor și nu s-a lăsat până nu a obținut marele trofeu. "Cel mai fericit moment din viața mea a fost când am câștigat trofeul la Mamaia, după ce ani la rând am primit tot premiul întâi sau doi", povestește Ovidiu. Tot de litoralul românesc se leagă și cel mai mare sacrificiu pe care l-a făcut, "pe altarul" muzicii. "În fiecare an, în timpul festivalului, am fost la Marea Neagră fără să fi intrat o dată în apă. Vedeam plaja din cameră, în timp ce repetam, ore în șir", își amintește Ovidiu, fără nicio urmă de regret, fiincă, după cum spune chiar el, "fără muncă și sacrifiu nu se poate face nimic". În ciuda faptului că are planuri mari în ceea ce privește cariera artistică, vrea să-și păstreze deschise cât mai multe "ferestre", fapt pentru care e hotărât ca, pe lângă conservator, să urmeze și o altă facultate, probabil în informatică.

Aptitudini moștenite

Talentul i-a fost descoperit de tatăl său care, în tinerețe, a avut o formație (Reflex), alături de care cânta muzică ușoară la nunți și la petreceri. "Când aveam invitați, tata își lua chitara și cântam cu el. Astfel și-a dat seama că am voce", spune Ovidiu, amintindu-și că i-au trebuit doi ani să se simtă în largul său pe scenă, în fața publicului. L-au ajutat și orele de canto, cu profesoara Valeria Dinu - Mișcuția, cu ajutorul căreia a învățat nu doar să cânte, ci și să se prezinte pe scenă și în lume, în general. Modest, crede că este 50% rezultatul talentului și 50% al muncii depuse, al celor două-trei ore pe zi în care exersează singur și al celor trei întâlniri săptămânale individuale cu profesoara de canto. "Pe lângă asta, sâmbăta exersez cu grupul Vivere. Fac parte și din grupul Fiat Lux, al Liceului Greco-Catolic, cu care repetăm în fiecare marți și vineri", spune Ovidiu.

Ce-i place

Optimist și activ, Ovidiu iubește sportul, fie că este vorba despre fotbal, volei sau tenis de câmp (sport pe care l-ar fi practicat la modul profesionist dacă la șapte ani nu ar fi trebuit să suporte o intervenție chirurgicală). Echipa favorită de fotbal este Steaua iar filmul său preferat este "Nașul". De fiecare dată când este plecat la concursuri, în special în Italia, mănâncă multă pizza. Îi plac în mod deosebit caii și călărește ori de câte ori merge la țară.

Ce nu-i place

Ovidiu nu se simte bine când plouă sau e înnorat afară. În materie de alimentație, nu-i place spanacul, și nici excesul de sare. Spune că nu agreează persoanele pesimiste sau pe cele care nu știu să piardă. 

Întrebări și răspunsuri

 Care este melodia ta preferată?

Este "Cât de frumoasă ești", interpretată de Mihai Trăistariu. El este un exemplu pentru mine, la fel ca Ștefan Bănică Jr. și Marc Anthony.

 Când ai cântat prima dată, pe scenă?

Aveam opt ani și jumătate când am cântat "Santa Lucia", la Teatrul Arcadia, în cadrul unui spectacol pentru copii. Am avut niște emoții incredibile. Și acum am, dar sunt altfel, fiindcă sunt sigur pe mine.

 Cu cine ți-ai dori un duet, dintre vedetele internaționale?

Rihana, Sarah Brighton, Madonna sau Christina Aguilera.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite