Ouă încondeiate versus ouă-surpriză cu bijuterii şi confeti, la târgul de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La târgul de Paşte de la Galeria de Artă din Oradea, care va fi deschis până joi seara, sunt expuse ouă împistrite ca-n Beiuş şi ouă cu bijuterii şi confeti, ca-n Austria. Dacă un ou mare încondeiat ajunge la 15 lei, cel de ciocolată,  cu podoabe ascunse, costă 10 lei, iar oul plin cu confeti, 4 lei.

Târgul de Paşte de la Galeria de Artă şi-a deschis porţile în această dimineaţă. Maria Ferea, artist handmade, a venit la târg cu ouă inedite, aşa cum a văzut la o expoziţie de acest gen din Austria, în urmă cu câţiva ani.

image

„Am realizat «confetti egs», adică ouă pe care, atunci când le sparg, copiii au surpriza să descopere că sunt pline cu confeti. Pentru doamne şi domnişoare, am realizat ouă din ciocolată, umplute cu bijuterii handmade”, a spus, în această dimineaţă, Maria Ferea (foto).

Cu bizarca

Pentru orădenii cu gusturi tradiţionaliste, Florina Meza a adus ouă împistrite ca în zona Beiuşului. „Sunt ouă încondeiate cu ceară caldă, cu bizarca. Am învăţat de mică să le fac, de la buncii şi consătenii mei”, a explicat Florina Meza. Potrivit acesteia, în Beiuş, împistrirea ouălor începe în acelaşi timp cu Postul Mare. Deocamdată, nu a încondeiat decât ouă de găină, dar nu exclude ca, în viitor, să împistreze ouă de prepeliţă sau chiar de struţ.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite