FOTO Organele unui bihorean, prelevate astăzi, salvează viaţa a trei pacienţi din Cluj şi Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prelevare de organe
Prelevare de organe

Moartea unui bărbat, în vârstă de 60 de ani, readuce speranţa la viaţă pentru alte persoane suferinde. La această oră, o echipă de medici din Bucureşti, Cluj şi Oradea prelevează organele unui bihorean, organe ce vor fi trasplantate diseară la mai mulţi pacienţi bolnavi.

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, a fost declarat în stare de moarte cerebrală în cursul nopţii de ieri. Acesta a suferit un stop cardio respirator resuscitat şi accident vascular cerebral ischemic sechelar. Familia a înţeles că nu se mai poate face nimic, şi a fost de acord cu prelevarea de organe.

Prelevare de organe Prelevare de organe Prelevare de organe

Dă click pentru a vedea mai multe fotografii!

În cursul dimineţii, o echipă de medici a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă Oradea şi a început operaţiunea de prelevare de organe. Bărbatului i-a fost prelevat ficatul, corneea şi rinichii. "Este a şasea prelevare de organe din acest an, care are loc la Oradea, oraşul nostru fiind pe primul loc în ce priveşte prelevarea de organe la nivel naţional" ne-a spus dr. Carmen Pantiş, şefa ATI Oradea. 

Ficatul va ajunge la spitalul Fundeni din Bucureşti, corneea la Spitalul Militar din Bucureşti, iar rinichii la Institutul de Transpalnt Renal din Cluj. "Mulţumim familiei care a fost sensibilă şi înţelegătoare. Deşi a fost şocată de decesul celui drag a reuşit să vadă posibilitatea de salvare a  vieţii unor necunoscuţi" , ne-a mai spus dr. Carmen Pantiş.

Echipa din Bucureşti este condusă de dr. David Leonard, cea din Cluj de dr. Silviu Moga, iar cea din Oradea de medicul primar Tudorel Florian Sabău.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite