Organele polițistului criminal, aflat în moarte cerebrală, vor fi prelevate în această noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Venter (33 de ani) lucra ca polițist de proximitate
Gabriel Venter (33 de ani) lucra ca polițist de proximitate

Testele făcute de medicii orădeni arată că polițstul Gabriel Venter se află în moarte cerebral. Carmen Pantiș, directorul Spitalului Clinic de Urgență Oradea a declarat că sora lui, Monica Venter și-a dat astăzi acordul pentru prelevarea de organe.

"Familia și-a dat acordul pentru prelevare de cord, ficat, rinichi, cornee. În funcție de starea organelor, medicii vor decide ce anume vor preleva", a declarat Carmen Pantiș. Operația va fi realizată în această noapte echipe de medici din Oradea, Cluj, București și Târgu Mureș.

Monica Venter, sora polițistului, angajată a Spitalului Clinic Județean Oradea, a luat decizia de a-i dona organele după ce testele făcute astăzi de medici au arătat că Gabriel Venter se află în moarte cerebrală. Medicul a explicat că glonțul a intrat prin tâmplă pe partea dreaptă și a ieșit pe cealaltă parte, producând leziuni grave la nivelul creierului. "Nu a afectat însă trunchiul cerebral", a explicat Carmen Pantiș, acesta fiind motivul pentru care polițistul nu a murit pe loc. Practic, Gabriel Venter este ținut în viață de aparatele de terapie intensivă.

Polițistul orădean, în vârstă de 33 de ani, a ajuns aseară în comă de gradul patru la spital, după ce și-a tras un glonț în cap. Înainte să se împuște el și-a executat părinții din cauză că aceștia erau împotriva poveștii de dragoste pe care tânărul o trăia cu o femeie măritată.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite