Orașul de pe Criș va avea în curând trei parcuri industriale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Ilie Bolojan și Delia Ungur, administrator al Parcului Industrial Eurobusiness Oradea, au prezentat joi modul în care s-a dezvoltat parcul industrial, de la înfiinţare şi până în acest moment, dar şi intenţiile municipalităţii vizavi de extinderea parcului industrial.

„Parcul Industrial Eurobusiness este un proiect care începe să de-a roade. Acestea se văd în locurile de muncă nou create, atât pentru orădeni, cât şi pentru cei din afara municipiului, iar acest lucru contribuie implicit la dezvoltarea economică a oraşului. Avem 1.000 de locuri de muncă nou create în parcul industrial, iar în perioadele de vârf, acest număr ajunge la 1.300. Intenţia municipalităţii este aceea de crea în continuare facilităţi pentru atragerea investitorilor şi de a extinde parcul industrial", a spus primarul Ilie Bolojan.

Birocrație

Statutul de parc industrial se dă de către Ministerul Administraţiei şi Internelor pe baza unei documentaţii, viitorul parc trebuind să aibă o suprafaţă de minim 10 ha. Obţinerea statutului de parc industrial este importantă, deoarece numai aşa se poate beneficia de schema de ajutor de stat, de ajutoare financiare.  Valoarea totală a investiţiilor din parcul industrial, numai pentru anul 2011, este de aproximativ 15 milioane euro. În ceea ce priveşte infrastructura de utilităţi, cea mai mare realizare este semnarea, în luna noiembrie 2011, a contractului de introducere a utilităţilor, existând deja două companii racordate la energie termică.

Extindere

În ceea ce priveşte programul de extindere a parcurilor industriale, administratorul parcului, d-na Delia Ungur a precizat că, Parcul Industrial Eurobusiness 2 va fi creat anul viitor şi tot anul care vine, va fi demarată procedura pentru înfiinţarea Parcul Industrial Eurobusiness 3. „În februarie 2012 vom demara licitaţiile pentru parcele în Parcul Industrial Eurobusiness şi vom depune documentaţiile pentru obţinerea titlului de parc industrial.  În privința Parcului Industrial Eurobusiness 3, care se va întinde pe o suprafaţă de 17,8 ha, urmează ca anul care vine să pregătim documentaţiile necesare înfiinţării sale", a spus Delia Ungur.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite