Oradea: Orădenii luptă cu gripa nouă cu usturoi şi ceapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Orădenii luptă cu gripa nouă cu usturoi şi ceapă
Oradea: Orădenii luptă cu gripa nouă cu usturoi şi ceapă

Numărul persoanelor infectate cu virusul AH1N1 a crescut la patru, în Bihor.

Doi tineri, care erau internaţi încă de luni la secţia de boli infecţioase a Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea, au aflat că au fost infectaţi cu virusul gripei noi, după ce au primit vineri după-amiază rezultatele de la Institutul Cantacuzino. Cei doi se simt bine şi, dacă nu primeau confirmarea infectării cu virusul AH1N1, ar fi fost deja externaţi.

Nu au fost în străinătate
După cazul asistentei de la maternitatea din Oradea şi al soţului ei, cei doi tineri sunt singurii bihoreni care au fost diagnosticaţi cu gripa nouă. Potrivit lui Iulian Zaporojan, purtător de cuvânt la Spitalul de Pneumoftiziologie, cele două persoane nu se cunosc şi nu au acelaşi context epidemiologic, nici între ele, nici cu primii îmbolnăviţi. Cei doi pacienţi nu au fost în străinătate, în ultima perioadă. „Dacă rezultatele nu ar fi confirmat infecţia cu AH1N1, cei doi ar fi fost deja externaţi. Vor rămâne în spital, sub observaţie,  încă cinci zile”, a spus Zaporojan.

Reacţii diferite pentru protecţie
În timp ce unii bihoreni se prezintă la secţia de boli infecţioase imediat ce le curge nasul sau iau cu asalt farmaciile în căutare de măşti, alţii se tratează cu leacuri băbeşti, deşi lucrează în frig şi au contact cu sute de oameni. „Mănânc zilnic usturoi, ceapă şi dovleac. Nu mi-e frică de gripă”, spune Suzcs Sigismund, un comerciant din Piaţa Cetate. Szabo Aurica, o altă vânzătoare, nici nu se gândeşte să poarte mască. „Mănânc pâine cu usturoi şi un leac din miere şi ridiche neagră”, explică Szabo.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite