Oradea: Orădenii caută relaxarea printre rafturi cu cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Orădenii caută relaxarea printre rafturi cu cărţi
Oradea: Orădenii caută relaxarea printre rafturi cu cărţi

Orădenii cumpără cărţi şi în era Internetului. Totuşi, pe timp de vară elevii sunt ceva mai puţini.

„Este o prejudecată că elevii nu citesc cărţi. Din septembrie până în iunie avem foarte mulţi clienţi din această categorie de vârstă. Nu caută doar bibliografie şcolară, ci de toate. Depinde de ce-i interesează”, spune Schmaus Orsolya, reprezentantul Librăriei Humanitas „Mircea Eliade”. Din ,chmaus Orsolya spune că preţul cărţilor nu este un impediment pentru cei care vor cu adevărat să cumpere.

Cărţile spirituale au trecere

Cititorii sunt interesaţi de cărţi de spiritualitate şi chiar ezoterice, după cum constată alţi librari. „Se cumpără multă carte cu conţinut spiritual, fie de influenţă creştină, fie orientală”, spune Moth Mira, de la Librăria Vărsătorul. Cumpărătorii acestui tip de lecturi au vârsta între 35 şi 45 de ani.

Şi în anticariate se caută acest gen de carte, după cum spune Dorel Deac. „Se caută cărţi de psihologie, de specialitate sau conexe, iar o categorie aparte de clienţi caută cărţi spirituale şi ezoterice”, mai spune acesta. Cititori din toate categoriile sociale caută şi cărţi facile. „Cărţile de gen romance îi relaxează după o zi grea. Dacă nu ar fi atât de stresaţi, nu cred că ar citi acest gen de literatură”, mai spune anticarul. Eva Secară cumpără cărţile „Adevărul”. „Sunt cărţi clasice valoroase şi la preţuri mult mai bune decât cele din librării. Am aproape toată colecţia apărută”, spune aceasta.

Cifre

100 de cărţi are colecţia  „Adevărul”, cu volumele pe care orice român ar trebui să le aibă în biblioteca personală.

"Este o prejudecată că tinerii nu mai citesc".
Schmaus Orsolya, librar

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite