Oradea: Orădenii scapă de pasarela de la gară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Orădenii scapă de pasarela de la gară
Oradea: Orădenii scapă de pasarela de la gară

Consiliul Local Oradea  a aprobat extinderea pasajului subteran de la gară, pentru a facilita legătura între Piața București și strada Ecaterina Teodoroiu.

asajul care face legătura cu gara și peroanele acesteia va fi prelungit cu 26 de metri și va avea o lățime de 4,60 metri. După realizarea lui va fi desființată pasarela care traversează peste liniile ferate și care este destul de riscantă, mai ales în perioadele ploiase și cele cu zăpadă. Desființarea pasarelei va fi binevenită pentru Compania de Căi Ferate. “Pasajul va face legătura dintre Piața București și cartierul Oncea, respectiv strada Ecaterina Teodoroiu. Prin pasaj se va face legătură dintre zona respectivă și stația de tramvai”, explică primarul Oradei, Ilie Bolojan.

Lucrări dificile

Prelungirea pasajului va fi destul de dificilă pentru că nu poate fi oprit mersul trenurilor pe durata desfășurării lucrărilor, vor trebuie realizate lucrări ample de consolidare și vor trebui protejate rețelele de energie electrică. “Pentru realizarea lucrărilor avem nevoie de avize speciale pentru că trebuie demontate trei linii de cale ferată”, spune primarul Ilie Bolojan. Soluția aleasă de Direcția Tehnică a Primăriei este de a utiliza elemente prefabricate, de a dezafecta ansamblul de linii secundare și schimbători aflați la suprafață, protejarea tronsolnului de cabluri și dezafectarea șanțului dalat pentru apele pluviale. Valoarea investiției se ridică la peste un milion de euro. Lucrările vor fi realizate în cinci luni.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite