Orădenii nemulțumiți de ACTA sunt chemați să protesteze sâmbătă în Piața Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădenii sunt chemați la protest anti-ACTA
Orădenii sunt chemați la protest anti-ACTA

Toți locuitorii orașului de pe Crișul Repede nemulțumiți de Tratatul Comercial Anti-Contrafacere sunt așteptați sâmbătă în Piața Unirii la un protest organizat de Organizația Acces. Manifestări de acest gen vor avea loc, în același timp, în mai multe orașe din țară, cum ar fi Timișoara, Brașov, București sau Alba Iulia.

Mitingul anti-ACTA a fost promovat pe site-urile de socializare şi-i îndeamnă pe cei care intenţionează să protesteze să poarte măşti similare cu cele folosite de grupul Anonymous.

Acest grup de hackeri s-a făcut cunoscut după ce a atacat informatic mai multe site-uri din întreaga lume. După spusele promotorilor manifestării, conform ACTA, furnizorii de Internet vor trebui să implementeze mecanisme de identificare a presupușilor infractori virtuali, cum ar fi monitorizarea la scară largă a comunicațiilor prin utilizarea procedurii de "deep packet inspection", ceea ce ar duce la încălcarea vieţii private a utilizatorilor.     

Tratatul Comercial Anti-Contrafacere a fost semnat de 22 de ţări membre UE, printre care şi România, însă nu va intra în vigoare decât dacă va fi aprobat de Parlamentului European şi ratificat de fiecare ţară a Uniunii Europene.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite