Orădenii care vor să muncească legal în Danemarca se pot angaja la ferme de porci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani îşi pot găsi de lucru în Danemarca. Patruzeci de locuri de muncă sunt disponibile în Danemarca, la ferme de porci, prin intermediul reţelei Eures. Candidaţii trebuie să aibă studii în domeniu.

Potrivit informaţiilor transmise de către biroul EURES Bihor, de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor, persoanele care vor să plece din ţară, la muncă, se pot înscrie la preselecţii pentru Danemarca, până la data de 30 august. Candidaţii trebuie să aibă vârsta între 18-30 de ani, să fi absolvit în anul 2009 sau 2010 liceul agricol sau USAMV, facultăţile Zootehnie şi Medicină Veterinară. Pot candida şi studenţii din ani terminali, de la specialităţile menţionate. Experienţa de muncă în domeniul agricol constituie un avantaj.

Flexibili

Aplicanţii trebuie să fie flexibili cu privire la data de începere a muncii. Angajatorii căută de asemenea persoane care să aibă permis de conducere şi care să aibă experienţă în condusul tractorului. Fişa postului mai include: hrănirea animalelor, curăţarea grajdurilor, efectuarea de injecţii, asistenţă la naşterea animalelor, întreţinerea şi repararea echipamentelor din ferme, ţinerea evidenţei animalelor, inseminarea animalelor, efectuarea de tratamente de bază.

Bani

Fermele de porci din Danemarca le oferă salariaţilor români 1.260 de euro, brut, pe lună. Din salariu se scade impozitul şi contribuţia pe piaţa muncii. Pentru fiecare an lucrat în Danemarca, stagiarii pot solicita la autorităţile locale daneze o anumită deducere de impozit. Unii angajatori oferă, contra cost, cazare în ferme, iar alţii îi pot ajuta pe cei selectaţi să găsească cazare în apropierea fermei. Chiria lunară costă între 200 şi 300 euro pe persoană. Mai multe informaţii pot fi obţinute la biroul Eures Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite