Oradea: "Orădenii sunt mai civilizați decât locuitorii altor orașe "

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: "Orădenii sunt mai civilizați decât locuitorii altor orașe "
Oradea: "Orădenii sunt mai civilizați decât locuitorii altor orașe "

În fiecare zi vă prezentăm un top al celor mai frumoase și al celor mai urâte lucruri din Oradea, așa cum sunt ele percepute de persoana al cărei portret îl veți putea lectura în aceeași zi, în Adevărul de Seară.

Angelica Platon  îi ajută pe cei cu deficiențe de vorbire prin tot ce face. Împreună cu câțiva colegi a făcut un dicționar de semne pentru copii. 

Oradea frumoasă:
„Îmi place foarte mult arhitectura zonei vechi a orașului”, spune  Angelica Platon. Se bucură că orașul este aproape de graniță și crede că din cauza asta deschiderea orădenilor la nou este deosebită. „Apropierea de graniță ne-a permis tot timpul să ne deplasăm altfel, mai repede, dar a și avut o influență benefică asupra mentalității noastre”, spune ea. Și din acest motiv orădenii sunt mai civilizați decât locuitorii altor orașe din țară.
Oradea urătâ:
„Nu-mi place că încă nu s-a găsit o soluție reală pentru persoanele fără adăpost și pentru cerșetori. În fiecare zi îi vedem scotocind în gunoaie, chinuindu-se să trăiască de azi pe mâine”, spune ea. Nu-i place că nu se întrețin clădirile vechi și nu se păstrează curățenia pe străzi. „Periodic văd șoferi aruncând mucul de țigară pe geam sau golind scrumiera în parcare”, spune ea dezamăgită. După părerea ei, orașul arată acum obosit.

Citește în ediția de astăzi a cotidianului Adevărul de Seară cum a realizat Angelica Platon un dicționar de semne pentru copii și unde a învățat limbajul semnelor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite