Orădenii care locuiesc în monumente istorice în paragină vor plăti o taxă de fațadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii clădirilor monument istoric, din centrul Oradiei, vor avea de achitat o taxă suplimentară către bugetul local, în cazul în care imobilul pe care-l dețin trebuie reabilitat.

Lista cu proprietarii de clădiri monument istoric care vor fi puși la plată urmează să fie întocmită de o comisie formată la nivelul Primăriei Oradea. "Având în vedere că a expirat termenul până la care persoanele fizice sau juridice care deţin în proprietate clădiri situate în perimetrul istoric aveau obligaţia să depună declaraţia de impunere cu suprafaţa construită desfăşurată, municipalitatea a trecut la cea de-a doua fază de aplicare a Regulamentului privind reabilitarea faţadelor, dispunând constituirea unei comisii formată din specialişti", spune Mirela Macra, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Rolul acestei comisii va fi să determine, pe baza studiului deja existent, care dintre imobile sunt reabilitate, şi prin urmare nu mai au obligaţia de a plăti taxa, şi care au faţadele nereabilitate şi sunt obligate la plata taxei. Excepţii de la plata contribuţiei fac clădirile a căror faţade au fost refăcute în ultimii 15 ani, clădirile care urmează a fi reabilitate și începând de la data încheierii procesului verbal de recepţie, la terminarea lucrărilor de reabilitare a faţadelor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite