Oradea: Orădenii au liber în judecătorie și tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Orădenii au liber în judecătorie și tribunal
Oradea: Orădenii au liber în judecătorie și tribunal

Vineri, Judecătoria Oradea și Tribunalul Bihor vor primi orice orădean care dorește să viziteze instituțiile, cu ocazia Zilei Porților Deshise.

În 2003, Consiliul Europei şi Uniunea  Europeană au stabilit desfăşurarea în fiecare an, la data de 25 octombrie, a Zilei Europene a Justiţiei Civile, cu scopul de a aduce modul de funcţionare a justiţiei în atenţia publicului şi de a sprijini dezvoltarea unui spaţiu judiciar comun european.
"Judecătoria Oradea a decis să se alăture curților din Europa, astfel că vineri, 23 octombrie, orice justițiabil, organizație, elevi și studenți sau orice altă persoană care este interesată de modul în care este organizată și funcționează justiția la nivel de primă instanță este invitată la sediul instanței din Parcul Traian nr. 10, parter, începând cu ora 9.30", spune judecătorul Cristi Danileț, vicepreședintele Judecătoriei Oradea.

Porți deschise și la tribunal

"Celebrarea Zilei Justiţiei Civile are ca raţiune principală crearea unui eveniment simbolic, pentru a reaminti că justiţia este în primul rând, şi cel mai important, un serviciu public transparent, pentru cetăţeni care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a-şi afirma drepturile. În data de 23 octombrie 2008, la sediul Tribunalului Bihor şi a instanţelor din circumscripţia sa, cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile se organizează manifestarea anuală intitulată „Ziua Uşilor Deschise”, precicează judecătorul Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.

Instanţele îşi deschid uşile pentru elevi, studenţi, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti şi pentru toţi cei interesaţi să cunoască şi să fie bine informaţi în legătură cu activitatea acestor instituţii. Accesul este permis pe baza documentelor de identitate. Agenda evenimentului cuprinde vizitarea instituţiei, a compartimentelor care au relevanţă în înfăptuirea actului de justiţie şi prezentarea atribuţiilor acestora.
  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite