Orădenii îndemnați să-și lase mașinile în garaj, timp de o zi, și să circule cu bicicleta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția de Protecția Mediului Bihor îndeamnă orădenii să-și lase mașinile în garaj și să circule cu bicicletele, măcar pentru o zi. Miercurea viitoare va fi ziua „În oraş fără maşină". Cu acest prilej, APM îi așteaptă pe orădeni la un tur al orașului pe bicicletă. 

Acțiunea este organizată cu prilejul "Săptămânii Mobilității Europene", eveniment care se desfășoară sub deviza "Călătorind inteligent, trăieşti mai bine!". "Tema din acest an promovează mobilitatea şi sănătatea populaţiei prin folosirea bicicletei, a mersului pe jos şi a mijloacelor de transport în comun", se arată într-un comunicat al APM Bihor.

Cum protejăm stratul de ozon

Totodată, pe 16 septembrie se celebrează  "Ziua Mondială pentru Protecţia Stratului de Ozon". "Fiecare bihorean poate contribui la protejarea stratului de ozon prin respectarea unor reguli simple cum ar fi: să privească atent eticheta produselor pe care le cumpără şi să caute alte alternative care să reducă sau să elimine emisiile de substanţe care pot provoca efecte adverse ale stratului de ozon, să nu folosească acasă sau la locul de muncă echipamente care funcţionează cu substanţe care distrug stratul de ozon, să nu cumpere şi să nu utilizeze extinctoare cu haloni fără discernământ şi să nu le descarce în atmosferă, să predea frigiderele, congelatoarele, aparatele de aer condiţionat şi alte utilaje frigorifice vechi agenţilor economici specializaţi care pot recupera şi apoi distruge cloroflorocarburile", se mai arată în comunicatul APM.


Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite