Orădenii îndemnaţi la mişcare în cadrul Săptămânii Mobilităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Mobilitate Alternativă" este sloganul celei de-a zece ediţie a Săptămânii Mobilităţii Europene. Orădenii sunt aşteptaţi să participe la o serie de evenimente menite să promoveze mişcarea în aer liber şi utilizarea mijloacelor de transport nepoluante.

Cu mic cu mare orădenii sunt aşteptaţi duminică, de la ora 10.00 în Piaţa Ferdinant unde se va da startul primei ediţii a concursului Oradea City Running Day. Concursul include mai multe probe. Proba de semimaraton, ştafetă semimaraton în doi şi ştafeta firmelor în cinci va cuprinde alergarea a 21 de kilometri, în timp ce la cursa populară se vor alerga 4.25 de kilometri, iar la cursa copiilor 1 kilometru. „Oradea este primul oraş din România care găzduieşte un astfel de eveniment. Ne aşteptăm la o participare de 600-800 de persoane", a spus , Deme-Molnar Jozsef, preşedintele Asociaţiei Clubului Sportiv Xterra Sport Bihor.

Totodată, pe  22 septembrie, la iniţiativa Asociaţiei Pro Bikers Oradea, se va organiza Turul oraşului cu bicicleta, având ca punct de pornire Parcul Magnoliei. „Evenimentul doreşte ca prin crearea unui cadru adecvat promovării sănătaţii să aducă în prim plan importanţa îmbunătăţirii aerului prin folosirea mijloacelor nemotorizate de transport. De asemenea contribuie la formarea unei percepţii pozitive şi atitudini pro active a diferitelor categorii de participanţi cu privire la importanţa şi avantajele mişcării în aer liber", a pafirmat Mircea Crăicun, vicepreşedintele asociaţiei Pro Bikers.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite