Orădenii sunt somați să-și încheie asigurarea obligatorie pe locuință până în luna august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Primăria amenință cu amenzi de până la 500 de lei orădenii care nu-și încheie asigurarea obligatorie de locuință până la data de 6 august. La ultimul sondaj făcut de Polul de asigurare împotriva dezastrelor, în Oradea doar 10% din totatul proprietarilor de imobile aveau asigurarea încheiată.

Potrivit datelor Polului de asigurare împotriva dezastrelor (PAID), la data de 30 iunie 2011, în Oradea erau încheiate 7.426 de asigurări obligatorii de locuinţe de către persoanele fizice, în această cifră nefiind cuprinse şi asigurările facultative încheiate.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Economice din Primăria Oradea, se poate spune că până în acest moment, aproximativ 10 % din totalul de 90.000 de persoane fizice (proprietari de imobile cu destinaţia de locuinţă) au încheiat asigurarea obligatorie de locuinţă în municipiul Oradea.

Practic, din cei peste 90.000 de orădeni care au imobile în proprietate, doar 10% aveau asigurarea încheiată.

„Municipalitatea face un apel către toţi proprietarii de imobile cu destinaţia de locuinţă să încheie până la data de 6 august 2011, asigurarea obligatorie prevăzută de normele legale în vigoare. Reprezentanţii Direcţiei Economice vor consulta periodic statisticile PAID, după care vor trece la notificarea restanţierilor, iar apoi la sancţionarea celor care nu s-au conformat", a spus Tănase Miculescu, directorul adjunct al Direcţiei Economice din Primăria Oradea.

Legea care prevede asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor nu se aplică persoanelor fizice şi juridice care şi-au încheiat deja o asigurare facultativă a locuinţelor, cu condiţia ca aceasta să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie.

Costul unei asigurări diferă în funcţie de calitatea materialul din care sunt construite  locuinţele. Astfel, pentru o locuinţă de tip A, costul unei asigurări este de 10 Euro, iar pentru o locuinţă de tip B, de 20 de Euro.

Orădenii care nu-și încheie asigurarea riscă amenzi între 100 de lei și 500 de lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite