Orădenii pot face donații ca să-i ajute pe copiii romi din familiile sărace să meargă la școală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii care doresc să-i ajute pe micuții din familiile de origine romă să meargă la școală pot să o facă în cadrul unei campanii inițiate de Fundația Ruhama. Intitulată „Nu lăsa gerul să-i ţină departe de şcoală!" îi îndeamnă pe oameni să doneze pături, încălțăminte, îmbrăcăminte, lemne sau alimente.

Cei care vor să se implice pot să o facă ducând produsele direct la sediul fundației pe strada Universității, nr.4. Oamenii care vor să doneze dar nu se pot deplasa sau cantitățile de produse sunt prea mari pot suna la numărul de telefon 0259.456.180.

În plus, membrii fundației sunt în legătură cu trei hypermarketuri din oraș, pentru a amplasa mai multe urne în incinta magazinelor. În evidența celor de la Ruhama sunt 44 de familii care trăiesc în condiții grele și care nu-și permit să-și ducă micuții la școală din cauza sărăciei.

„Multe familii din cele 44 de comunităţi rome pe care le asistăm se găsesc în situaţii disperate, care pun în pericol viaţa copiilor. Sunt printre ei chiar şi micuţi care dorm pe pământul rece, iar unul dintre ei, din Diosig, a şi murit din această cauză iarna aceasta", a declarat Florina Lingurar, asistent social în Fundaţia Ruhama.      

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite