Orădenii nu sunt dispuşi să muncească pentru 35 de lei pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Oradea a fost nevoită să prelungească  termenul  de înscriere pentru cele 1.200 de posturi de recenzori disponibile pentru recensământul din luna octombrie, din cauza dezinteresului orădenilor. Suma de 35 de lei pentru 12 ore de muncă pe teren, oferită de către primărie pentru posturile temporare de recenzori nu îi tentează pe locuitorii urbei de pe Criş.

 În data de 11 iulie, Primăria Oradea anunţa că angajează 1.200 de recenzori care să lucreze pentru recensământul ce va avea loc în toamnă.  Termenul inţial de acceptarea a cererilor de înscriere, 22 iulie, a fost prelungit până la data de 5 august deoarece au fost depuse doar 726 de dosare.

Condiţiile impuse de municipalitate celor care optează pentru acest post şi banii oferiţi pentru 10 ore de muncă pe teren nu i-au atras pe orădeni. Oamenii nu vor să muncească pentru numai 35 de lei pe zi şi spun că cerinţa de a cunoaşte limba maghiară nu ar trebui să fie una necesară.

Să fii prezentabil şi să ai telefon mobil

Nu oricine poate fi recenzor pentru recensământul din toamnă. Întâietate au funcţionarii publici, studenţii şi pensionarii. Aceştia din urmă, fie ei şi de vârsta a doua, trebuie să fie, printre altele, prezentabili. „Candidații trebuie să fie majori, să aibă măcar studii medii, să fie cetățeni români și să nu aibă cazier. Deasemenea, trebuie să aibă o prezență plăcută și îngrijită, să aibă scris citeţ, să fie capabili să citească formulare redactate cu font mic, să poată face calcule corecte și să fie dispuși să muncească între orele 8.00 și 20.00, inclusiv în weekend, pe perioada recensământului ", spune Csilla Petri, consilier în cadrul Biroului de presă al Primăriei Oradea.

Pe lângă acestea, este necesar ca orădenii să reziste la munca de teren, să cunoască limba maghiară şi să aibă telefon mobil. „Până acum s-au înscris 726 de persoane. Recenzorii vor lucra timp de 15 zile, pentru suma de 50 de lei impozabili pe zi, ceea ce înseamnă 35 de lei", zice Csilla.

Citește astăzi în „Adevărul de Transilvania” ce părere au orădenii despre criteriile ce trebuiesc îndeplinite pentru a fi recenzor. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite