Orădenii conduc în oraş ca la raliu, poliţiştii au prins peste 130 de vitezomani, în cinci ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate dintre şoferii amendaţi în weekend de către polţiştii rutieri au fost sancţionaţi fiindcă au călcat prea tare pedala de acceleraţie. În cadrul unei acţiuni de numai cinci ore, poliţiştii au prins aproape 140 de vitezomani, dar şi şoferi beţi sau fără permis.

Poliţiştii rutieri au acţionat vineri seara, în intervalul orar 19.00 - 01.00, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. "Au fost aplicate 215 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de peste 29.200 de lei, din care peste jumătate au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză, cinci pentru conducere sub influenţa alcoolului, 11 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, nouă pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau diverse defecţiuni tehnice, 24 pentru lipsa documentelor de identitate", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor. Totodată, unsprezece permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării şi au fost constatate două infracţiuni la regimul rutier.

Şofer belgian alcoolizat

Un orădean în vârstă de 24 de ani a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe strada Ep. Pavel din Oradea, având o concentraţie alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. "De asemenea, a fost depistat un cetăţean belgian, de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Independenţei din Oradea, având o concentraţie alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat", a mai exemplificat Alina Dinu. Celor doi şoferi le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în ambele cazuri s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite