Orădenii au prins gustul cititului la a doua ediție a evenimentului "Lecturi Urbane"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădenii au avut de ales din peste patru sute de titluri
Orădenii au avut de ales din peste patru sute de titluri

Peste două sute de orădeni au participat aseară la a doua ediția a evenimentului "Lecturi Urbane".  Orădenii care iubesc cărțile și cititul au avut de ales din peste patru sute de titluri.

Ediţia a doua a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai". "Această ediție s-a bucurat de succes în rândul orădenilor, care au venit în număr mare la întâlnire, peste 200 de persoane de toate vârstele, de la copii din clasele primare, până la cetăţeni de vârsta a treia", a spus Ioana Ștef, organizatorul evenimentului.

Ea a precizat că s-au strâns peste 400 de cărţi, din cele 6 locuri unde au fost amplasate cutiile pentru donaţii, din domenii care de care mai variate:  beletristică, în limba maghiară, în limba franceză sau germană,  cărţi de medicină, culegeri şcolare, cărţi religioase. Orădenii au luat acasă majoritatea cărţilor, însă cele care au rămas urmează a fi donate unor biblioteci din judeţ.

"Lectura nu mai e o sarcină obligatorie la şcoală, nu mai e temă de vacanţă anostă pe care mulţi dintre noi o priveam drept „corvoada" care ne întrerupe cele trei luni de vacanţă şi de distracţie. Lecturarea unei cărţi este o activitate relaxantă, motivantă şi plină de satisfacţii personale. Să nu uităm de trăirea aventurilor alături de eroii preferaţi descrişi până în cele mai mici detalii de către autori care ne-au lăsat cel mai de preţ bun al lor: opera literară!", spune Ioana Ștef.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite