Orădenii vor cetățenie maghiară pentru a se angaja mai ușor în SUA sau în Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de orădeni au cerut ajutorul Centrului pentru Democraţie pentru aşi face dosarul, în vederea obţinerii cetăţeniei maghiare. Pentru a beneficia de avantajele maghiarilor pe piaţa internaţională a muncii, tot mai mulţi orădeni îşi fac ordine în arborele genealogic, pentru a-și descoperi predecesorii.

De la 1 ianuarie 2011, de când orădenii de etnie maghiară pot aplica pentru cetățenia maghiară, peste două mii de persoane au apelat la serviciile Centrului pentru Democraţie din Oradea, pentru a beneficia de consiliere, în vederea obţinerii dublei cetăţenii.

Unul dintre aplicanţi este orădeanul Zolan Opra, în vârstă de 23 de ani, care a absolvit în acest an Facultatea de Arhitectură şi Construcţii şi vrea să plece la muncă în Austria.

„Ca maghiar m-aş angaja mult mai uşor în Austria, iar salariul obţinut ar fi mai mare", crede Zolan. Acesta nu a lucrat până acum în România, însă nici nu îşi doreşte acest lucru. „Imediat ce am cetăţenia maghiară, plec la muncă în străinătate", a recunoscut tânărul. În cazul în care i se va a ivi ocazia, nu exclude nici posibilitatea emigrării în SUA sau Canada.

Citește astăzi în Adevărul de Transilvania
cum poate obține un orădean cetățenia maghiară!

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite