Orădenii vor avea un centru de oncologie unde se vor efectua tratamente de vârf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă se va pune piatra de temelie a Centrului de Oncologie, radioterapie şi chimioterapie, care va fi construit de către firmele Siemens şi Selina, în curtea Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu". La eveniment vor lua parte atât actualul, cât şi fostul ministru al sănătăţii, precum şi alte oficialităţi locale.

Potrivit informaţiilor transmise de către biroul de presă al Primăriei Oradea, importanţa realizării acestui centru este una majoră, având în vedere numărul mare al pacienţilor oncologici. La finalizarea lucrărilor, acest centru va permite efectuarea unor tratamente de vârf, ducând totodată la scurtarea duratei de expunere la radiaţii. Contractul de lucrări a fost semnat la sfârşitul lunii iulie de către reprezentanţii Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu", lucrările urmând să fie executate de firma Siemens, în asociere cu Selina.

Gata în primăvară

Valoarea contractului depăşeşte 19 milioane de lei, în acest preţ fiind incluse proiectarea, execuţia unei clădiri noi (în curtea Spitalului Municipal, în continuarea corpului B al spitalului, noul spaţiu fiind destinat spitalizării de zi pentru chimioterapie) şi reamenajarea corpului B de clădire (unde momentan este bucătăria). „Ulterior realizării construcţiei se va achiziţiona şi pune în funcţiune acceleratorul liniar de particule pentru terapie cu energii înalte, dar şi sistemul complet de tratament pentru brahiterapie, necesar bolnavilor oncologici", se arată în comunicatul primăriei. Costurile lucrărilor vor fi suportate în cea mai mare parte de Ministerul Sănătăţii, dar şi de Primăria Oradea.Lucrările de realizare a construcţiei, dar şi achiziţia şi montarea aparaturii necesare urmează să fie finalizate până în primăvara anului viitor.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite