Orădenii, aşteptaţi la un concert marca Grigore Leșe, la Palazzo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Leşe îşi aminteşte  cu melancolie de copilăria sa
Grigore Leşe îşi aminteşte cu melancolie de copilăria sa

Rapsodul Ţării Lăpuşului va cânta la Oradea miercuri, 4 aprilie, la Pallazo. Invitatul special a lui Grigore Leșe este artistul iranian Amir Heidarkhodaee, alături de care va oferi un recital de excepție, cu interferențe sonore străvechi, autohtone și persane.

Născut în 1954 în Maramureş, cunoscutul rapsod Grigore Leşe a absolvit Academia de Muzica „Gheorghe Dima", din Cluj-Napoca, Facultatea de Interpretare (Fagot), azi fiind doctor în muzică și profesor asociat al Facultății de Litere, Universitatea București, și al Universității de Muzică București. Repertoriul său este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei și marcând evenimente importante din viața omului. Grigore Leșe cântă și la diverse instrumente muzicale.

 Se mai pot face rezervări

Grigore Leşe a concertat în catedrale şi săli de concerte prestigioase din Suedia, Elveţia, Austria, Germania, Spania, Ungaria, Italia, Olanda, Franţa, Japonia, China şi Statele Unite ale Americii. Concertul de la Oradea va începe la orele 19.00. Mai multe detalii pot fi obţinute telefonic, la numerele: 0740.205.282 şi 0745.144.602.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite