Orădenii au stat la coadă pentru ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de orădeni au stat ieri încă de la primele ore la coadă pentru a fi siguri că se întorc acasă cu sacoşa pline de alimente primite de la Uniunea Europeană.  Administraţia Socială Comunitară Oradea, a început distribuirea de ajutoare alimentare provenite din fonduri comunitare la nivelul municipiului Oradea.

Ele vor fi distribuite către populaţie până în luna februarie. Majoritatea orădenilor s-au arătat mulţumiţi de produsele primite. Aceste alimente vin ca  sprijin pentru populaţia cu situaţie socială precară ele accordându-se pentru al treilea an consecutiv. „Am o pensie de 360 de lei. Nu-mi ajung bani pentru medicamente şi să-mi plătesc întreţinera. Este tare greu de trăit în astfel de vremuri. Sunt singură, iar alimentele primite îmi vor ajunge mai bine de şase luni", ne-a spus Safta Dobre în vârstă de 70 de ani.

 În acest an beneficiarii primesc 13 kilograme de făină, 9 kilograme  de mălai, 1,6 kilograme  de paste făinoase, 1 kilogram  de biscuiţi, 8 kilograme  de orez şi 1,5 kilograme de lapte praf. Dacă anul trecut de aceste ajutoare au beneficiat 15.500 de orădeni, în acest an numărul lor este de aproximativ 13.000. Ajutoare alimentare primesc familiile şi persoanele singure care au un venit minim, şomerii care beneficiază de indemnizaţie, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţii şi copiii neinstituţionalizaţi. Alimentele se vor distribui până în luna decembrie a acestui an. În această săptămână aşte două transporturi de alimente sunt aşteptate să sosească în depozitele ASCO.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite