Orădenii, aşteptaţi să refacă Drumul Crucii pe Dealul Ciuperca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Credincioşii orădeni sunt aşteptaţi, în această seară, să refacă "Via Crucis" sau "Calea Crucii". A devenit o tradiţie ca spre sfârşitul Postului Mare, părinţii franciscani de la Mănăstirea "Maica Domnului" să pună în scenă drumul patimilor parcurs de Isus.

Părinţii franciscani de la Mănăstirea "Maica Domnului" împreună cu tinerii parohiei, organizează, în această seară, de la ora 19, devoţiunea Calea Crucii pe Dealul Ciuperca, refăcând drumul patimilor pe care Isus l-a parcurs de la pretoriul lui Pilat, unde a fost judecat, şi până pe Muntele Golgotei, unde a fost răstignit.

Pentru prima oară, devoţiunea nu este organizată în Săptămâna Mare. "Conducerea Episcopiei Greco-Catolice a decis organizarea ei cu o săptămână mai devreme pentru ca şi credincioşii romano-catolici să poată participa", a spusVirginia Ritchie, purtătorul de cuvânt al Episcopiei.

Credincioşi, preoţi şi studenţi ai Seminarului Teologic, împreună cu Preasfinţia Sa Virgil Bercea, se vor strânge la poalele Dealului Ciuperca pentru a rememora calvarul îndurat de Isus şi a realiza procesiunea celor 14 staţiuni.

"Personajele care acum două mii de ani l-au condus pe Isus spre răstignire, vor fi ilustrate de câţiva tineri, care astfel aduc în mintea credincioşilor mai vie imaginea suferinţelor, a batjocurilor, drumul crucii şi răstignirea propriu-zisă", a mai precizat Virginia Ritchie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite