Oradea: Orădenii își petrec concediul în Croația (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Orădenii își petrec concediul în Croația (GALERIE FOTO)
Oradea: Orădenii își petrec concediul în Croația (GALERIE FOTO)

Potrivit agențiilor de turism, Croația este printre destinațiile favorite ale orădenilor, pentru vacanța de vară.

În toiul lui august, orădenii par să fi abandonat orașul, luând calea Turciei, Croației și Greciei, pentru binemeritatele concedii. Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții unor agenții de turism din Oradea, în acest an topul destinațiilor de vacanță a fost dominat de cele trei state, chiar dacă ordinea acestora diferă, de la un operator la altul.

Pe cont propriu

Senzația verii lui 2009 s-a dovedit a fi, pentru orădeni, Croația, în special Dalmația. Orădenii au ales să-și petreacă acolo zilele libere din luna august, în special în apartamentele a căror închiriere costă de la 16 la 25 de euro pe noapte, pentru o persoană. Prețul nu include masa sau alte facilități, dar este atractiv, în comparație cu litoralul românesc, în plin sezon. “Am plecat în Croația pe cont propriu. E minunat că ajunși acolo am dat,  la fiecare 500 de metri, de chioșcuri cu informații, de unde puteai afla cine oferă cazare, pe ce sume și în ce condiții”, povestește Roxana Ghilea, o orădeancă întoarsă luni din Dubrovnik. Pentru o cameră cu baie, într- o casă pe plajă, am plătit 18 euro cu mic dejun, pe zi. “Închiriam o barcă  mică, cu motor, și făceam plajă exact unde ne doream”, mai spune Roxana.

Apartamentele, foarte atractive ca preț

Orădenii care au plecat în vacanță prin agenția din Oradea a Eximtur s-au orientat spre Grecia (40%), Croația (30%) și Turcia (30%). Potrivit informațiilor primite de la Diana Cseke, director de agenție, Bulgaria nu-i atrage deloc pe orădeni, aceștia preferând litoralul românesc al Mării Negre. În ceea ce privește Turcia, turiștii din Oradea se orientează spre pachetele all inclusive și ultra all inclusive, la hoteluri de patru și cinci stele. Pentru Grecia cele mai solicitate sunt hotelurile de trei stele, cu prețuri cuprinse între 400 și 500 de euro, pentru un sejur, cu biletul de avion inclus. În ceea ce privește Croația, orădenii aleg atât hotelurile de 3 – 4 stele, cât și apartamentele, care atrag în special prin prețurile avantajoase. Astfel, pentru un apartament pe malul Mării Adriatice, contractat prin Eximtur, trei persoane ar trebui să plătească cel mult 600 de euro, pe sejur. “Anul acesta, probabil din cauza crizei, au venit multe oferte speciale, în special pe chartere”, spune Diana Cseke, explicând de ce Turcia este încă cea mai atractivă, pentru orădeni.

Oferte pentru următoarele săptămâni

Informațiile primite de la agenția orădeană a Aerotravel plasează tot Turcia pe primul loc în topul destinațiilor preferate de locuitorii Oradei. Pe locul doi este Croația, unde cei mai mulți dintre turiști merg cu automobilele proprii, iar pe locul trei Grecia, unde unii ajung cu chartere, iar alții cu autobuze sau autovehiculele personale. “Croația a crescut ca atractivitate, pentru orădeni”, ne-a spus un agent de turism extern, de la Aerotravel. Potrivit acestuia, pentru perioada 15 – 22 august,  patru persoane care ar vrea să închirieze un apartament, la Pirovac, ar avea de plătit 526 de euro, în total. Pentru aceeași perioadă, la Dubrovnik, cazarea pentru patru persoane ar costa puțin peste 370 de euro, fără mâncare. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite