Oradea ar putea fi decorată cu mobilier stradal nou, în stil secession

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concitadinii vor avea ocazia să schimbe mobilierul stradal dacă s-au plictisit de cel vechi. Artistul orădean Carol Kovacs le-a pregătit acestora o inedită expoziție de mobilier urban în stil secession pe care îl pot alege. 

Carol Kovacs a realizat un ansamblu de piese de mobilier din fier şi lemn masiv cu bănci, coşuri de gunoi şi ghivece de flori pe care l-a amplasat azi  în faţa Agenţiei CFR de pe Corso. "Ideea este de a diferenţia stilistic fiecare zonă şi de a genera o dinamică, să nu mai existe un şablon pentru toată strada pietonală, ci mobilierul urban să fie conceput în funcţie de amplasament", a precizat artistul. „Pentru noi este importantă atât funcţia estetică, dar şi rezistenţa mobilerului urban, iar acest mobilier poate fi folosit zeci de ani, având în vedere materialele din care este compus şi elementele de sudură" a spus viceprimarul oraşului, Gheorghe Carp.

Aspect modern

Costul unui mobilier cu 10 locuri, coş de gunoi, ghiveci pentru flori se ridică la peste 5.000 de euro. Dacă orădenii vor aprecia conceptul artistului, piesele de mobilier urban vor fi amplasate în faţa Agenţiei CFR, în zona statuii lui Aurel Lazăr, la intersecţia cu strada Roman Ciorogariu şi în faţa sediului Evidenţei Informatizate a Persoanelor. Orădenii interesaţi de modul în care arată oraşul din punct de vedere al amenajării cu mobilier urban pot accesa prima pagină a site-ului primăriei sau pot face sugestii pe adresa de email a artistului: karoly@karoly.com  

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite