Orădencele de la Future M&Q au impresionat juriul de la „Românii au Talent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa de fete M&Q din Oradea a impresionat juriul la ultima ediție a concursului „Românii au talent". Succesul trupei vine la scurt timp după ce fetele au câștigat locul II la una dintre cele mai importante competiții de hip-hop și breake dance: Bounce Dance. Fetele din trupă sunt îndrgosite de muzică și dans de când se știu, iar pentru ele perfomanța a devenit normalitate în competiții.

Orădencele îndrumate de coregraful Levi (Mihuț) Cosma se bucură de o nouă perfomanță după ce la finele lui februarie au câștigat locul al II-lea într-o competiție importantă: Bounce Dance. După mai bine de 5 ore de competiție, juriul cu o vastă experiență internațională în dans (Gabriel Francisco - USA, Szederkenyi Zsolt alias Papi si Csordas Gabor alias CsoCso - Hungary) au deliberat și au acordat premii pentru Future M&Q.

Acum, la mijloc de martie, fetele au reușit o dată în plus să se facă remarcate, e această dată la București, în cadrul concursului „Românii au Talent".  Fetele au realizat o demonstrație de hip-hop pe cinste și și-au asigurat calificarea. Componentele trupei sunt fete pasionate de dans de mici , care sunt obișnuite cu antrenamentele grele și cu munca. Acestea sunt fetele care au reprezentat Oradea la Românii au Talent:

Cristina Pandrea

Cristina Pandrea

„Prin dans văd lumea cu alți ochi și nu am inhibiții. Reprezintă o modalitate de a ieși în evidență prin atitudine și caracter", spune tânăra. Dansul a ajutat-o să își dezvolte spiritul organizatoric, iar doza de tupeu care o caracterizează îi conferă un aer de lider. „La o anumită vârstă voi renunța la dans pentru că în România șansele să ajungi undeva sunt mici", precizează Cristina.

image

Denisa Catai

„Am avut norocul de a lucra cu un antrenor care a știut să facă din noi o echipă în care oamenii luptă unul pentru celălalt și sunt egali în tot ceea ce fac", explică tânăra. Denisa susține că dansul este un stil de viață. „Eu sunt o fire emotivă, dar pe scenă mă destind și dau tot ce e mai bun din mine. Eu am crescut și m-am format dansând", specifică adolescenta. Denisa a cunoscut succesul . „Să faci performanță presupune foarte multă muncă", spune eleva.

image

Diana Păcurar

Tânăra din Cluj a fost adoptată de Oradea la vârsta de trei ani. Tot atunci a început să cocheteze cu dansul, iar azi face parte din cea mai cunoscută trupă de dans, pe plan local, Future M&Q. „Părinții mei m-au împins de la spate să încep cursurile de dans, mai ales că tatălui mei îi plăcea foarte mult", mărturisește tânăra în vârstă de 16 ani. Eleva a făcut cunoștință cu lumea scenei de pe vremea când prezenta diferite evenimente și spectacole. Cursurile de modeling au ajut-o să își dobândească o siguranță în sine, dar tot dansul o definește ca personalitate și caracter. „Îmi place să dansez pentru că pot să mă exprim și îmi oferă liberate", spune Diana

Andreea Margin

Andreea Margin
De când a luat dansul în serios, pentru Andreea zilele nu au mai fost la fel. „Să faci performanță presupune sacrifcii. Au fost momente în care am neglijat familia și școala, au fost relații de prietenie pe care le-am pierdut pentru că nu mai aveam timp să dau un telefon.", spune orădeanca. Cu toate astea, satisfacțiile au apărut. „Cele mai multe performanțe le-am făcut alături de echipă. Trupa noastră a urcat de multe ori pe locul I la concursurile naționale", a subliniat tânăra.

image

Alexandra Hanza

La 12 ani, Alexandra a descoperit hip-hopul. „Ca gen musical hip-hopul am simțit că mă reprezintă și atunci am decis să învăț și acest stil de dans", spune ea.  Alexandra a ajuns astfel membră în una dintre cele mai bune trupe din țară și s-a lansat la nivel național și internațional. „Aici am învățat cu adevărat să dansez și am învățat ce înseamnă o echipă", crede ea. Alexandra a dansat în competiții naționale și internaționale de prestigiu. „Am câștigat multe concursuri dar două m-au marcat. Nymphea Dance din 2008, pentru că era prima mea competiție de amploare și am luat locul I, și Dance Idol, în Milano, unde am dansat în fața unui juriu din coregrafi celebri din New York și L.A și am adus România pe locul III", explică tânăra.

Ivana Farc

Ivana Farc

Ivana s-a născut cu muzica în sânge. „Am avut ocazia de a cunoaşte membrii trupei Future M&Q într-o excursie. Seara se făceau show-uri de dans. Au văzut cum mă mişc şi m-au luat în trupa lor", a explicat eleva.

De atunci Ivana este nelipsită de pe podiumul concursurilor naţionale şi internaţionale. „Alături de trupă am obţinut locul I la cele mai importante concursuri naţionale şi internaţionale de dans. Chiar dacă se regăseşte în dansul modern şi este îndrăgostită de hip-hop, Ivana a decis că trebuie să-şi exploateze mai mult latura artistică. „În paralel cu dansul fac şi canto de la vârsta de şapte ani, iar din clasa a V-a fac parte din grupul Meda Music", a spus artista. Şi la acest capitol Ivana a excelat. „Cel mai important premiu pe care mi-l amintesc este locull I la Delfinul de Aur, un concurs internaţional", a spus fata. În calitate de solist, Ivana a avut ocazia de a vizita Bulgaria, Ungaria, Serbia şi Muntenegru, în cadrul concursurilor sau festivalurilor de gen.

Ştefana Popa

Ștefana Popa

„Pentru mine dansul reprezintă comunicarea cu ceilalţi şi mă ajută să transmit tot ceea ce sunt. Uit de probleme şi mă liniştesc atunci când sunt pe scenă", explică tânăra. Dansatoarea munceşte din greu pentru performanţă, dar nu regretă nicio secundă petrecută la repetiţii sau la spectacole. Chiar şi pe stradă, la şcoală sau acasă, în timp ce îşi face temele, repetă anumite mişcări din coregrafie. Tânăra cu vocea asemănătoarea cu cea a Laurei Stoica spune că i-ar place să se reapuce de cântat şi nu exclude acest lucru.

Alexandra Sabău

Alexandra Sabău

„Mi-ar fi plăcut să fiu model, dar nu regret, pentru că după ce am urmat cursurile de dans, am fost aleasă să dansez într-o trupă", mărturiseşte tânăra. „Nu mi-aş vedea viaţa fără dans, parcă nu ar fi normală. Îmi place să am activitate după ce ies de la şcoală, iar dansul îmi conferă stabilitate", spune orădeanca. Ea are vise măreţe pentru viitor, dar este conştientă că nu va putea să danseze la nesfârşit. „Mie mi-au plăcut mereu copiii şi de aceea vreau să obţin o diplomă de educatoare. Normal că nu vreau să renunţ la dans, tocmai de aceea mă gândesc să fac coregrafie cu cei mici", a mai explicat Alexandra.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite