Orădence pe urmele Leonei Lewis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renata Tolvai
Renata Tolvai

Renata Tolvai a trecut de primele selecții pentru concursul Megastar din Ungaria, alte două orădence având șanse să fie printre concurenți la X-Factor. Dintr-o simplă chelneriță Leona Lewis a ajuns vedetă internațională, după ce a câștigat concursul X-Factor din Marea Britanie. Orădencele speră să cucerească măcar Ungaria.

La 19 ani, orădeanca Renata Tolvai începe să prindă gustul celebrității, șansele fiind de partea ei, după ce a trecut de primele două preselecții, pentru a participa la emisiunea-concurs Megastar, de la televiziunea maghiară TV2. „La prima selecție au participat circa 12.000 de persoane", își amintește Renata, care a interpretat în fața juriului piesa „Think", a Arethei Franklin. „Am ajuns între primii o sută de candidați, atât la emisiunea X-Factor, cât și la concursul Megastar. A trebuit să aleg dintre cele două și, fiindcă alți trei colegi de la Școala de Artă Francisc Hubic din Oradea au fost de asemenea selectați la X-Factor, am ales să nu ne facem concurență, hotărând să concurez la Megastar", a explicat în această dimineața Renata Tolvai. Printre tinerii selectați pentru Megastar se numără și orădeanul Raul Hirian. Monica Molnar, profesoara de canto a orădenilor care ne reprezintă în Ungaria, ne-a spus că alți doi artiști în devenire ar putea fi chemați la preselecții, tot pentru Megastar. „Bogdan Ștefan și Pal Timea așteaptă să fie sunați, pentru a participa la a doua etapă de selecție", a spus Monica Molnar.

Speranțe

Renata Tolvai s-a făcut remarcată și în România, reușind să obțină în 2009 locul doi la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia, deși se afla pentru prima dată pe o scenă atât de mare. La concursul X-Factor de la televiziunea maghiară RTL Klub, care face furori în Marea Britanie și SUA, Bihorul este reprezentat de Dora Popovici (Csuvar), Kari Timea și Patai Robert. Niciunul nu și-a încercat norocul la concursul Megastar din România, considerând că în țara noastră aceste emisiuni nu pot reprezenta adevărate rampe de lansare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite