Orădeanul Racz Attila, arestat la București, pentru fraude petroliere de 16 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversatul om de afaceri Racz Attila a fost reţinut luni de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru fraude petroliere de aproximativ 16 milioane de euro. Tribunalul București a decis marţi seară arestarea sa, pentru 29 de zile. Racz Attila este acuzat că a pus pe picioare o afacere ilegală, prin care se vindea motorină, fără plata accizelor.

Procurori ai  Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)- Structura Centrală au efectuat luni percheziţii la Oradea, în cadrul unei anchete care vizează o grupare specializată pe fraude petroliere, condusă de către orădeanul Racz Attila. Potrivit informaţiilor transmise de către biroul de presă al DNA, Racz Attila, Livadariu Ion şi Livadariu Stelian, din Constanţa, şi Costache Dumitru, din Argeş, au constituit un grup infracţional specializat pe evaziune fiscală în domeniul produselor petroliere care a avut drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat cu aproximativ 16 milioane euro.

Intermediari cu două clase

„Întreaga activitate a fost realizată prin persoane interpuse, cu un nivel de şcolarizare redus şi fără pregătire în elaborarea unor operaţiuni comerciale în care sunt rulate sume de ordinul milioanelor de euro. Mecanismul viza, în esenţă, comercializarea de motorină tip Euro 5, fără plata accizelor", spun surse din anchetă. Cei patru afacerişti au fost prezentaţi astăzi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Citeşte despre ițele încurcate ale afacerilor petrolistului orădean, astăzi în „Adevărul de Transilvania"

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite