Pensionarul orădean Cornel Micșa are o pasiune neobișnuită: tricourile personalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Micșa poartă zilnic câte un tricou personalizat, cu un citat inedit
Cornel Micșa poartă zilnic câte un tricou personalizat, cu un citat inedit

Cornel Micşa este un pensionar obişnuit, cu obiceiuri obişnuite. Aşa se descrie bărbatul. Dar, cine l-a întâlnit pe strada şi i-a văzut tricourile îl poate contrazice oricând. Orădeanul în vârstă de 60 de ani este un împătimit al tricourilor cu mesaje, imprimate la comandă, după preferinţele sale așa că a ajuns să își poarte crezurile pe piept. Și faima tricourilor sale a ajuns inclusiv în Anglia și America.

Lui Cornel Micşa îi e destul de greu să vorbească despre el. Tot timpul ba vorbeşte despre familie, ba despre prieteni. „Eu sunt doar un pensionar, nu merit prea multă importanţă", zice el. Cu toate acestea este un adevărat personaj. Pe lângă mulţimea de vorbe de duh cu care încântă pe toată lumea, cel mai interesant aspect al lui Cornel Micşa este că îşi poartă crezurile pe piept. Adică imprimate pe tricourile pe care le poartă.

„Am mai bine de 50 de tricouri. Câte unul sau două motto-uri pe zi", râde el. Totul a început când era încă la şcoală, în Anina. „Eram în echipa de fotbal şi aş fi dorit şi eu să am tricouri ca unii dintre colegi. Erau copii cu rude în Germania şi primeau, pe sub mână, tricouri cu tot felul de imprimeuri, din străinătate. Apoi, de aceeaşi situaţie m-am lovit şi când eram în echipa de fotbal de la Grăniceri, unde am lucrat", explică Cornel Micşa. Așa că în loc să imprime un tricou a cusut pe el inscripția. „După '89 am început în adevăratul sens al cuvântului să pun pe haine tot ce îmi trecea prin cap. Fie un citat dintr-o carte, fie dintr-un discurs al unui om cunoscut, fie poezii făcute chiar de mine. Acum m-am obişnuit atât de mult, încât cu greu cred că aş putea să mă dezvăţ", explică Cornel Micşa.

„Pentru oameni buni"

Tricoul la care Cornel Micşa ține cel mai mult este cel care se referă la satul său natal. „Eu sunt din Milcoveni, Caraş-Severin, dar cei din preajma locului îi spun Mircovăţ. Mi-am făcut un tricou unde este foişorul de la grăniceri şi numele satului. Acela a fost primul tricou imprimat, cu care am prins gustul", spune bărbatul. Mai mult, tricoul a avut un succes atât de mare, încât modelul a ajuns şi peste hotare. „Rude şi prieteni m-au rugat să le fac şi lor tricouri, iar acum destul de mulţi români din Canada, Anglia și America au ajuns să poarte tricouri cu Mircovăţul meu", se amuză acesta.

O însemnătate specială o are un alt tricou de colecţie. „Când s-au făcut 22 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor de către Steaua, am reuşit să-i dau domnului Emeric Ienei, un tricou cu o poezie făcută de mine", îşi aminteşte acesta. Bărbatul spune că preferă citatele din ziarele, cărți şi oamenii integri. „Fac tricouri numai pentru oameni buni. Le dau sportivilor pentru ei ştiu ce înseamnă corectitudinea şi efortul şi apreciază munca mea", atrage atenţia pensionarul.

Pentru Cornel Micşa viaţa de pensionar român se transformă încet într-o permanentă sursă de inspiraţie. Apar astfel tricouri multicolore, cu mesaje puternice, care fie deranjează, fie îi inspiră pe alţii. Dar, nicidecum nu trec neobservate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite