Orădeanca Maria Robotin a împlinit onorabila vârstă de 100 de ani. Află care este secretul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o lume tot mai agitată puţini sunt cei care reuşesc să se bucure de frumoşii ani de pensie. Orădeanca Maria Robotin este una dintre acele persoane, ea împlinind onorabila vârstă de 100 de ani.

100 de ani este o vârstă la care mulţi nici nu visează. Orădeanca  Maria Robotin, a reuşit să împlinească această cifră rotundă, iar ofiţerul stării civile a felicitat-o pe cu o diplomă şi un buchet de flori, precum şi cu suma de de 1000 de lei din partea administraţiei locale.

Tanti Maria ne-a împărtăşit câteva din reperele importante ale vieţii sale de o sută de ani. A avut o căsnicie fericită, fiind soţia unui preot greco-catolic, a muncit 37 de ani ca învăţătoare, are doi copii, o fată şi un băiat, doi nepoţi şi patru strănepoţi. A fost copil când soldaţii din primul război mondial au trecut prin faţa casei în care şi-a petrecut copilăria, şi  mamă a doi copii când o unitate de soldaţi ai armatei române au trecut prin satul în care locuia.

În urmă cu opt ani, la vârsta de 92 de ani, în urma unei căzături în casă şi-a fracturat bazinul, motiv pentru care umblă cu ajutorul unui cadru în care se sprijină. Locuieşte împreună cu fiica sa, în vârstă de 76 ani în cartierul Rogerius din Oradea.

Secretul vieţii lungi îl vede în gena moştenită de la părinţi, amintindu-şi, cu lacrimi în ochi că, tatăl ei a avut 87 de ani, iar mama 75 de ani când au părăsit această lume. Mama sa a decedat în urma unei operaţii, dar mătuşa ei, sora mamei, a trăit 100 de ani, iar fratele mamei peste 95 de ani. Nu a fost bolnăvicioasă şi nici nu ia medicamente.

Maria Robotin este al doilea locuitor al municipiului Oradea care a fost sărbătorită de municipalitate la frumoasa aniversare.

La mulţi ani, tanti Maria!

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite