Orădeanca Larisa Florian a luat locul trei la Cupa Europeană de Judo U 17

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judoka Larisa Florian, antrenată de Aurelian Fleisz, a obținut bronzul la Cupa Europeană de Judo U17, la categoria - 52 kilograme. Competiția s-a desfășurat la Zagreb și a adunat peste cinci sute de sportivi din 24 de țări.

Larisa a început să practice judo din curiozitate. A mers la primul ei antrenament când avea doar 9 ani. „Aveam nouă ani când a venit antrenorul meu la noi la şcoală şi ne-a întrebat dacă vrem să vedem ce înseamnă judoul. Eu făceam atletism de trei săptămâni, dar am mers şi la judo să văd cum e. Mi-a plăcut foarte mult şi am rămas", povesteşte sportiva.

Sportiva a participat la primu ei concurs după un an de practică. Atunci a pierdut în al doilea meci. „N-am fost supărată atunci că am pierdut, ştiam că nu aveam suficientă experianţă şi că trebuie să muncesc mai mult pentru a avea rezultate", povesteşte judoka.

După încă un an de practică, Larisa a reuşit să obţină locul I la Campionatul Naţional de judo pe echipe şi individual, la categoria de vârstă 13 ani. Cu toate că ea avea doar 12 ani, a reuşit să urce pe podium pe prima treaptă. A urmat apoi Campionatul Naţional de judo la categoria de vârstă 15 ani, unde sportiva  a obţinut locul trei. În 2007, la Campionatul Naţional pe echipe la categoria de vârstă 15 ani, Larisa a obţinut locul întâi. Apoi în 2008 la aceeaşi competiţie, dar de această dată individual, ea a reuşit un binemeritat loc întâi.

Pa lângă rezultatele de la competiţiile naţionale, Larisa a obţinut medalii de argint, aur şi bronz la competiţii internaţionale cu toate că ea are acum doar 14 ani. La concursul World Cup, categoria 15 ani, a luat locul întâi, în 2008, iar în 2009 la Campionatul Balcani, categoria de vârstă 17 ani, a urcat tot pe prima treaptă a podiumului. „Anul acesta m-am calificat la Mica Olimpiadă, competiţie internaţională pentru categoria de vârstă 17 ani, dar nu am putut să merg pentru că sunt prea tânără", spune Larisa. După doar cinci ani de judo, ea a obţinut nu mai puţin de 54 de medalii, dintre care 43 de aur, opt de argint şi trei de bronz.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite