Orădeanca Ana-Maria Mihăieș a ajuns în semifinalele concursului "Românii au talent"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeanca Ana-Maria Mihăieș a cucerit juriul la cea de-a V-a ediție a emisiunii "Românii au talent", difuzată de Pro TV. Orădeanca, membră a Asociației Culturale "Meda Music" a ajuns în semifinalele concursului.

Ana-Maria își aduce și acum aminte cum a început drumul către lumea fascinantă a muzicii. "De fiecare dată când vedeam la televizior un videoclip, luam un creion sau telecomanda și le foloseam pe post de microfon. Cântam și dansam prin cameră. Aveam cinci sau șase ani", spune micuța artistă. Talentul i-a fost descoperit destul de repede de către mamă care a îndrumat-o spre specialiști. Ana și-a început inițierea în tainele muzicii la Palatului Copiilor din Oradea. Însă după câteva ore de canto și concursuri pe care le-a și câștigat, Ana Maria Mihăieș a fost cooptată în grupul Meda Music. "Pe doamna Meda am văzut-o de câteva ori la televizor, înainte de a studia cu dânsa canto. Din prima clipă am îndrăgit-o foarte mult. La Meda Music am aprofundat cunoștințele", spune Ana Maria. Deși la 7 ani a câștigat primul concurs de canto, succesele aveau să vină abia un an mai târziu. La Arad, Ana Maria Mihăieș a luat mențiune la concursul internațional Ghiocelul de Argint. Nu a avut emoții, din contră. A făcut ceea ce îi place cel mai mult. Aceleași calități i-au adus premiul cel mare, Trofeul de Platină al Festivalului Național de Muzică Ușoară "Ursulețul de Aur" de la Baia Mare. "Am câștigat cu piesa I'm the greatest star a Barbrei Streisand din musicalul Funny Girl. Părinții mei m-au încurajat tot timpul și de data aceasta mi-au spus că trebuie să mă bucur căci am participat la festival și indiferent de rezultat, m-am simțit bine și am căpătat experiență", ne-a dezvăluit solista.

O premiantă și la școală

Ana-Maria Mihăieș s-a obișnuit cu succesul. O urmărește până și la școală. Deși petrece ore în șir la repetiții, Ana este premiantă și la învățătură. "Eu consider acest lucru o performanță pentru că am câștigat premii și la concursuri de canto, dar și la evaluările naționale", ne-a spus artista. Printre materiile preferate se numără matematica. "Am participat la concursul Micul Matematician, unde am obținut locul I cu 100 de puncte. Este puțin cam ciudat pentru un cântăreț, dar chiar îmi place matematica", spune Ana, care este susținută de colegii de clasă, de fiecare dată când participă la un concurs. Studiază cu plăcere limba română și istoria și doar pentru o clipă s-a gândit că ar putea urma facultatea de științe juridice. Însă până atunci ia trei lecții de canto în fiecare săptămână și continuă studiul individual. O admiră pe Andra pentru că, spune ea, este artista care poate cânta orice gen muzical.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite