Oradea: „Toamna Orădeană” aduce mici şi muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: „Toamna Orădeană” aduce mici şi muzică
Oradea: „Toamna Orădeană” aduce mici şi muzică

Timp de trei săptămâni, orădenii vor fi răsfăţaţi şi stimulaţi să fie mândri de oraşul lor, dar pe bani mai puţini, faţă de 2008. CITEŞTE ŞI Braşov: Miss Oktoberfest, show bavarez / GALERIEFOTO

Punctele forte ale ediţiei vor fi concertele, teatrul de pub şi de stradă, târgurile şi expoziţiile. „Am încercat să alcătuim o ofertă bogată pentru toate gusturile”, a spus Flavius Bunoiu, directorul Casei de Cultură a Municipiului. Majoritatea evenimentelor vor avea loc la sfârşit de săptămână.

Deschiderea festivă a Toamnei Orădene va avea loc în 24 septembrie, odată cu deschiderea Târgului Internaţional Vardinum Expo şi Gastro. În primul weekend va mai avea loc Târgul Furnizorilor de Servicii Sociale. În cel de-al doilea weekend vor fi cuplate târgurile pălincarilor şi vinului, iar în Şanţul Cetăţii va avea loc un târg de păsări şi animale mici. La Hotel Continental Forum va avea loc un târg de nunţi şi mese festive.

Sportul, promovat masiv

Actuala ediţie a Toamnei Orădene va cuprinde opt manifestări sportive, de la cele de masă, la cele mai selecte şi pretenţioase. Toată suflarea va fi invitată la Crosul Toamnei şi la Campionatul de Streetball. În 25 septembrie, va începe Concursul Internaţional de Dans Sportiv, ce se va desfăşura la palatul Vulturul Negru. În 3 octombrie va avea loc un concurs de tir cu arcul tradiţional, iar la Sala Sporturilor - Campionatul Internaţional de Karate Modern. La universitatea Agora va fi openul de şah rapid.

Muzică şi teatru de stradă

Ritmurile şi dramaturgia vor domina festivalul. Organizatorii propun concerte de muzică clasică, dar şi concerte în aer liber cu trupe de muzică pop, rock şi folclorice. Vedetele ediţiei vor fi Ana Lesko, Sistem şi Voltaj, care au fost aleşi de orădeni, în cadrul unui sondaj de opinie realizat de primărie. „La bugetul pe care îl avem nu ne putem permite artişti internaţionali mari. Preferăm să avem evenimente multe şi de calitate cu artişti autohtoni, care nu cer onorarii atât de mari”, a precizat Bunoiu. Trupe de teatru din ţară şi din Ungaria vor susţine spectacole în pub-uri şi pe stradă, iar în 6 octombrie va avea loc Campionatul Internaţional de Improvizaţie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite